Alumíniumból készült kuktafazékkal van értelme szeszt főzni? Nem fog érződni a párlaton az Al?
Nem nyerő dolog,mert állítólag kioldódik az alumínium... Rézre ugyanez vonatkozik!
Az ízén nem érződik,csak holmi mérgező anyagok...?
Rozsdamente kuktát javaslom!
Teljesen véletlenül a nagy főzdék mind rézüstökkel dolgoznak, kedves második. Ne írj butaságot!
Ha az elő-és utópárlatot kidobod, tökéletes minőségű páleszt nyerhetsz. Mindig megvizsgáltattam laborban a "háziszőttest", ami tejeskannában készült, hibátlan volt.
Így van, ahogy előttem írták. Az elejét ki kell dobni, mert az lekapja a fazékról az oxidréteget, és nem túl egészséges meginni:)
A végét meg tök mindegy miben főződ, azt úgyis szintén ki kell önteni. Egyébként jól látszik a színén, mikortól használható, mert ami rossz, az zavaros.
Ha viszont klasszikus kuktára gondolsz, ott nem az anyagával lesz problémád, hanem a méretével. Ekkora edényben nem igazán lehet gyorsan haladni a főzéssel.
Ipari méretekben rozsdamentes anyagú üstben főzik. Laborban meg ellehet egy keverős üveglombikban is főzögetni.
A régi népi hiedelem viszont mindmáig a rézüstre esküdözik.
Azonban teljesen mindegy egy desztilációs tisztítási forma esetében, hogy miből van a szerkezet!
A vörösréz-anyag csupán a csíraölő képesség és a jó hővezetése okán preferált, no meg a pórnépi körökben annak házi-, barkács-megmunkálása, kialakítása volt a legegyszerűbb.
A jelenleg kapható (mert hogy a törvény már megengedi a házi főzést), többnyire rézből vagy rozsdamentes anyagból készülnek, de a bolti áruk az horror. Gondolom, úgy jó 10 évre előre már alaposan belekalkulálták a kieső finánc-adó összegét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!