Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 18 éves kor alatti alkoholvásá...

18 éves kor alatti alkoholvásárlásnál a személyit ha elkérik kötelességem megmutatni?

Figyelt kérdés

Szóval mondhatom azt,hogy 18 vagyok és akkor kiadja? Szegeden valaki esetleg egy jó kisboltot tud mondani? :)

(Köszönöm nem kérek a "milyen fiatalon kezded","nem véletlenül nem adják ki 18 éven aluliaknak","ha már most törvényt szegsz mi lesz később" és társai szövegekből)

2012. dec. 31. 11:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként legtöbb helyen nem személyit szoktak kérni (mivel nem kérhetik el ugye), hanem valamilyen fényképes igazolványt. Így már rajtad áll mit adsz. Jogosítvány, személyi, diákigazolvány... mindegy csak rajta legyen a fényképed és a születési dátumod.

És természetesen nem vagy köteles megmutatni neki, így ő sem köteles kiadni neked a terméket.

2012. dec. 31. 14:55
 12/16 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a válaszokat.Itt is van kisbolt a faluban,de körülbelül mindenki ismer,szóval azt nem mondhatom hogy 18 éves elmúltam,mert tudnák,hogy nem,és akkor már a kedvességükön múlik hogy kiadják e :D
2012. dec. 31. 15:35
 13/16 anonim ***** válasza:
32%
Én Szegeden 16 évese már megvettem a cigit meg a piát, mert tudtam hova kell menni :D
2012. dec. 31. 17:49
 14/16 anonim ***** válasza:
38%

Ha tudod, hogy hol kell próbálkozni, akkor lazán kiadják.

És meglepő módon egy csomó kulturált, normális szórakozóhelyen és kocsmában kiadják, nem kell alja helyekre menni emiatt :) Megkérdezed ismerőseidet, hogy hol adják ki, vagy kölcsönkérsz igazolványt olyantól, aki már van 18.

2013. jan. 5. 23:27
 15/16 anonim válasza:
46%
Szegeden az optikában ott kódját,ìrjatok és elmondom hogy hol van...
2016. nov. 6. 17:34
 16/16 anonim válasza:
39%
Szegeden az optikában ott kiadják,ìrjatok és elmondom hogy hol van.
2016. nov. 6. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!