Kérdésem a következő: kötelességem-e a szomszéd felé néző épület-résznek falát /jelenleg bevakolva, simítás nélkül/kívánsága szerint, pusztán esztétikailag javítani? Megjegyzem 20 éve ez a helyzet, csak eddig más lakott ott. Köszönöm.
Figyelt kérdés
2012. okt. 27. 12:40
1/7 anonim válasza:
Tedd fel fordítva magadban a kérdést!
Te mit csinálnál, ha neked kellene nézned a szomszédod 20 éve befejezetlen házfalát?
2/7 anonim válasza:
Első, én megmondom.
Ültettem tujákat az én területemre, amik két év alatt szépen megnőttek és eltakarják a szomszédom vakolatlan házfalát (5 éve épült a házuk). Van éppen elég gondjuk (többek között devizahitel) anélkül is, hogy én ezzel nyaggatnám őket. Bár nem is hiszem, hogy törvényesen lehet valakit erre kötelezni. Ha tévedtem, akkor elnézést.
3/7 anonim válasza:
Első vagyok...
És tudod mi a vicc? A tujáid árából kijött volna egy simítás és egy meszelés simán. ;-)
4/7 anonim válasza:
Nem hinném, mivel ingyen kaptam őket. Az egyik közeli rokonom társtulajdonos egy kertészetben, ő adta a csemetéket.
5/7 anonim válasza:
a településeden levö épitészeti irodában megmondják de elvileg törvényszerint kötelzhetö vagy rá
6/7 anonim válasza:
Előre bocsájtom, hogy nem értek hozzá. De szerintem a szomszédnak semmi köze a házam állagához mindaddig, amíg ez az ő területét nem sérti, és az ő testi épségét nem veszélyezteti.(pl. kizárt h a téglák, cserepek vagy nagyobb vakolatdarabok átpotyognak)
7/7 Napkiraly válasza:
nem vagy kötelezhető, rózsaszínre is festheted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!