Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 18 éves kor alatti alkoholvásá...

18 éves kor alatti alkoholvásárlásnál a személyit ha elkérik kötelességem megmutatni?

Figyelt kérdés

Szóval mondhatom azt,hogy 18 vagyok és akkor kiadja? Szegeden valaki esetleg egy jó kisboltot tud mondani? :)

(Köszönöm nem kérek a "milyen fiatalon kezded","nem véletlenül nem adják ki 18 éven aluliaknak","ha már most törvényt szegsz mi lesz később" és társai szövegekből)

2012. dec. 31. 11:07
1 2
 1/16 doboszoli ***** válasza:
100%

Természetesen mivel a boltos nem hatósági személy, nem vagy köteles megmutatni.

Viszont ő akkor nem köteles, (sőt!) kiadni az italt.

Visszanyalt a fagyi, okoska!

2012. dec. 31. 11:14
 2/16 doboszoli ***** válasza:
100%
Igaz, hogy bevétel, de a ha bukik, rögtön (tetemes) kiadássá válik.
2012. dec. 31. 11:20
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
Így van, nem bejövetel, bevétel. De nem ez a gond az érveléssel, hanem hogy a hatóságok számos trükkös ellenőrzést végeznek (pl. kiskorú megy be alkoholt, cigarettát venni) és ha kiderül, hogy kiszolgálják, akkor szép pénzbírság, átmeneti bezárás fenyegeti a boltost. És elnézést, hogy a végére hagytam, de a fenyegetettségen kívül vannak szabályt betartó, éretten gondolkodó kereskedők. Vagy például belegondol, hogy ő sem szeretné, ha a gyermeke valahol alkoholt vehetne.
2012. dec. 31. 11:27
 4/16 anonim válasza:
51%
nekünk van boltunk, és ha én vagyok bent ki szoktam adni a piát az ismerős 18 év alattiaknak, akit nem ismerek annak nem... ha én nem adom ki akkor majd elmegy máshova ahol kap.. ilyenek a mai fiatalok :)
2012. dec. 31. 11:30
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nézz szét a környékeden, biztos találsz kisboltot.

Próbáld meg, hátha kiadják. Mit veszíthetsz?

Amúgy vannak olyan városok, ahol még az italkereskedésben is kiadják az alkoholt.

Én se vagyok még 18 és a Borában csak annyit kérdeznek, hogy elmúltam-e 18 és én meg határozottan azt válaszolom, hogy igen. Le is van tudva a beszélgetés és nyújtja a nyugtát.

Az pedig tény, hogyha ezzel lebuknának, akkor elég nagy bírságot kapna az üzlet.

2012. dec. 31. 11:43
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Megmutatni attól még köteles vagy neki ha kell az alkohol, de nem adhatod a kezébe csak a te kezedből kell látnia.
2012. dec. 31. 12:16
 7/16 anonim ***** válasza:
33%
Menj a helyi kocsmába, köpködőbe, prolipubba ott nem fognak ilyenen akadékoskodni Pára papa kiméri az adagodat.
2012. dec. 31. 12:21
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles, viszont akkor várhatod, hogy kiadja neked. Ha megkérdezi, hogy elmúlták-e már 18, és határozottan azt mondod, hogy igen, lehet nem kéri el. Én pont most jártam így, igaz, én már 24 éves vagyok, szóval nem kellett hazudnom neki, megelégedett a válaszommal. Igaz, az ellentétére is volt példa, szintén nem olyan rég (ráadásul otthon hagytam a személyimet, még jó, hogy a csemegepultban az ismerősom dolgozott, ő igazolta, hogy elmúltam 18 éves :) )
2012. dec. 31. 13:19
 9/16 anonim ***** válasza:
19%
És mivel igazolta? Nála volt a személyid? Mivel máshogy nem tudod igazolni magad.
2012. dec. 31. 13:40
 10/16 anonim ***** válasza:
93%

Hát... Mondta, hogy ismer engem, felette jártam 2 évfolyammal. Elhitték. Nyilván nem hivatalosan, de mivel nem rendőrrel beszéltem... Mellesleg ha nincs nálam személyi és a rendőr igazoltat, 2 ember ha igazolja, hogy az vagyok, akinek vallom magam, minden rendben.

Hozzáteszem kisváros, csak ritkán vagyok otthon, ezért nem ismer fel a boltos. Mellesleg tőlem rendőrt is hívhatott volna, mert a rendőr a fia és ismer engem, évfolyamtársam volt

2012. dec. 31. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!