Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha csipkebogyóból bort készítü...

Ha csipkebogyóból bort készítünk, akkor az elveszti a C-vitamin tartalmát?

Figyelt kérdés
Köszönöm a választ!
2012. okt. 11. 21:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"szólok a professzoroknak"

Prancsolj!Két hozzászólásban leírtam a lényeget! Azt tudod hogy a szlovákok a nagymarosi gátat áltudósokból építették? Mert dunát lehet velük rekeszteni!

2012. okt. 12. 00:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Hűha, de csudi nagy vita alakult ki. Most már én is kiváncsi vagyok az igazságra, föl is teszem egy külön kérdésben, ha nem haragszotok meg rám. :)

Hogy a kérdésre is válaszoljak, biztosan marad benne C-vitamin, mert a szőlőből készült borban is van kis mennyiségben C-vitamin. Csak állítólag az alkoholfogyasztás csökkenti a C-vitamin mennyiségét a szervezetben, szóval nem a legjobb, ha alkoholos itallal akarod a C-vitamin szükségletedet pótólni. De persze én nem vagyok egy tudományos ember, ez csak vélemény.

2012. okt. 12. 02:40
 13/16 anonim ***** válasza:

00:17 Szegények akkor biztos protekcióval kerültek be a szakmai életbe és igazából csak egy csomó semmire kellő dolgozik az SZBK-ban. szegények, jól átverték őket:(

De most te, a nagy zseni netharcos minden kutatást latba véve rámutattál az igazságra, biztos Nobel-díjat fogsz kapni érte. Ez jellemez legjobban téged:D [link]

2012. okt. 12. 13:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Téged az nem zavar hogy 25 évig vegyszerek előállításával foglalkoztam? Az anyagok viselkedése hőmérsékletre nekem nem rejtvény.Beszélnek itt pld a C vitamin bomlásáról holott ilyen nincs! Azt sem tudják miről beszélnek.Mivel a C vitamin sav ezért nem bomlik hanek sóképző.A cukor se bomlik hanem a melegítésnél szétválik vízre és C-re
2012. okt. 12. 15:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Ú, nem gondoltam volna, hogy ebből ekkora vita kerekedik, de azért köszi a válaszokat, de még szívesen várok másoktól is!
2012. okt. 12. 17:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Önjelölt tudós professzorunktól olvastátok az újabb gyöngyszemet? Íme:

"A cukor se bomlik hanem a melegítésnél szétválik vízre és C-re"

Ekkora baromságot is rég olvastam.

Mondjátok meg, miért akar itt mindenki állást foglalni elemi tudás nélkül? Ezzel csak félrevezetjük a kérdezőt.

-a borász voltam-

2012. okt. 12. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!