A vegetarianusoknal mi a helyzet a zsirban oldodo vitaminokkal?
Figyelt kérdés
2 hete alltam at a vegetarianus etrendre, es most eszembe jutott hogy vannak vitaminok amelyek csak zsirban oldodnak fel. Probaltam utanaolvasni, de egyik helyen azt irjak hogy a vegetarianusok nem visznek be etellel telitett zsirsavat, a masik helyen azt irtak hogy ez megtalalhato a novenyekben is. Lenne valaki kedves es leirna, hogy akkor most melyik az igaz? Es ha van novenyekben akkor leirnatok hogy melyik novenyekben van telitett zsirsav? Csak normalis valaszokat kerek. Koszonom.2012. szept. 19. 00:37
1/9 anonim válasza:
Lenmag, pl. Gondolom a vegetáriánusok az olajos magvakkal pótolják a zsírt.
2/9 A kérdező kommentje:
Koszi, en konkretan a telitett zsirsavakra lennek kivancsi.
2012. szept. 19. 00:46
3/9 anonim válasza:
Egy fej salátában 0.1 g telített zsírsav van.
100 gramm kókuszban pedig 29.7 g telített zsírsav van.
Miért álltál át vegetáriánus étrendre?
4/9 A kérdező kommentje:
Koszi, akkor megnyugodtam. Igazabol eddig se nagyon ettem hust maximum egy honapban 2x, nagyon leterheli a gyomrom. Fokent egeszsegugyi okokbol, a csaladban sok embernek van genetikailag magas koleszterinszintje, szivbetegsege.
2012. szept. 19. 02:36
5/9 anonim válasza:
A koleszterinszintet nem emeli meg a mértékkel fogyasztott zsír. Viszont emelkedik, ha egyáltalán nem fogyasztasz zsírt, mert a szervezetedből vonja el a koleszterinhez szükséges zsírokat az immunrendszered.
6/9 anonim válasza:
A zsirban oldódó vitaminokhoz NEM zsir kell, hanem zsiradék.
Ez lehet zsír, vaj, olaj, margarin. De ebböl a margarin kimondottan ártalmas, a mérgezö felé közelit.
7/9 A kérdező kommentje:
Nyilvan a szervezetnek szuksege van a koleszterinre es ennek tobb mint felet a test megtermeli maganak, csak nem mindegy hogy LDL (rossz koleszterin), vagy HDL (jo koleszterin). :) Koszi mindenkinek.
2012. szept. 19. 12:50
8/9 anonim válasza:
A zsírban oldódást nem szó szerint kell érteni, a növényi olajok is megfelelőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!