Nem tudom azt hogy készítik, nem értek hozzá, de ha fel kell forralni, akkor igen, mivel a C-vitamin magas hőfokon elbomlik. Ezért szabad pl. a már kihűlt teába rakni a citromot és nem a forróba
2012. okt. 11. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2/16 anonim válasza:
A C vitamin 40C fok felett lebomlik. Ha főzni kell akkor nem lesz C vitamin tartalma.
2012. okt. 11. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
3/16 anonim válasza:
Kozkeletu tevedes, amit az elo ketto mond.
kb. 190 fokon bomlik a C vitamin, ez tudomanyos teny, Wikin utana lehet nezni
ha olyan alacsony hofokon bomlana, akkor a Coldrexbe se raknak bele gyarilag, hiszen a forro viztol elbomlana.
2012. okt. 11. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
4/16 anonim válasza:
biológus vagyok, csak tudom mit beszélek. A wikipédiára meg akárki írhat akármit, szóval ennyit erről.
2012. okt. 11. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 anonim válasza:
akkor add vissza a diplomadat, de nem vagy az ugysem... gyenge ervelesi technika amit muvelsz
2012. okt. 11. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
6/16 anonim válasza:
Na most a sok szakértő után egyszerű borászként hadd jegyezzek meg annyit, hogy a bort NEM FŐZIK!
A bort erjesztésekor 22 C fok alatt tárolják, így elég meddő a fenti vita.
Persze más a felállás, ha pálinkát főzöl belőle, (mert azt ugye párolni kell) de hogy ott mi bomlik el, azt nem tudom.
2012. okt. 11. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
7/16 anonim válasza:
"biológus vagyok" [citation needed]
2012. okt. 11. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
8/16 anonim válasza:
Én vegyész vagyok és az tényleg hülyeség hogy főzéssel elbomlik a C vitamin.Kvarcüveg tégelyben hevítve valóban 190 fokon bomlik mivel nincs más vegyülettel kölcsönhatásban.A króm katalizálja a bomlást ezért rozsdamentes fazékban 104 fokon tehát fedő alatt kb fele elbomlik.Zománcosban már nem.Egy levesben sok vegyület van az összes kölcsönhatást nem lehet figyelembe venni, de az hazugság hogy főként a C vitamin 100 fokon elbomlik!
Aki a 40 fokot írta az meg főzési analfabéta, az nem főzés hanem vákuumbepárlás!
2012. okt. 11. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 anonim válasza:
Akkor majd szólok a professzoroknak és a kutatóknak, akik már ki tudja hány éve foglalkoznak molekuláris biológiával, hogy bezony tévedtek, hiába a sok kutatás, publikáció és konferenciák, mert egy wikipédián felnőtt anonim oldal válaszolói sokkal jobban tudják náluk is:D szánalmas
2012. okt. 11. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
10/16 anonim válasza:
És azt is elmondom hogy a C vitamin sav ezért a savas kölcsönhatás érvényes rá is tehát a sóképződés lúgos jellegű vegyületekkel.Tehát nem olyan könnyű az az elbomlás mivel sokan azt hiszik megsemmisül szétesik, hát az nem úgy megy!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!