Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha csipkebogyóból bort készítü...

Ha csipkebogyóból bort készítünk, akkor az elveszti a C-vitamin tartalmát?

Figyelt kérdés
Köszönöm a választ!
2012. okt. 11. 21:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom azt hogy készítik, nem értek hozzá, de ha fel kell forralni, akkor igen, mivel a C-vitamin magas hőfokon elbomlik. Ezért szabad pl. a már kihűlt teába rakni a citromot és nem a forróba
2012. okt. 11. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
A C vitamin 40C fok felett lebomlik. Ha főzni kell akkor nem lesz C vitamin tartalma.
2012. okt. 11. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:

Kozkeletu tevedes, amit az elo ketto mond.


kb. 190 fokon bomlik a C vitamin, ez tudomanyos teny, Wikin utana lehet nezni


ha olyan alacsony hofokon bomlana, akkor a Coldrexbe se raknak bele gyarilag, hiszen a forro viztol elbomlana.

2012. okt. 11. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
38%
biológus vagyok, csak tudom mit beszélek. A wikipédiára meg akárki írhat akármit, szóval ennyit erről.
2012. okt. 11. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
akkor add vissza a diplomadat, de nem vagy az ugysem... gyenge ervelesi technika amit muvelsz
2012. okt. 11. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:

Na most a sok szakértő után egyszerű borászként hadd jegyezzek meg annyit, hogy a bort NEM FŐZIK!

A bort erjesztésekor 22 C fok alatt tárolják, így elég meddő a fenti vita.


Persze más a felállás, ha pálinkát főzöl belőle, (mert azt ugye párolni kell) de hogy ott mi bomlik el, azt nem tudom.

2012. okt. 11. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
"biológus vagyok" [citation needed]
2012. okt. 11. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Én vegyész vagyok és az tényleg hülyeség hogy főzéssel elbomlik a C vitamin.Kvarcüveg tégelyben hevítve valóban 190 fokon bomlik mivel nincs más vegyülettel kölcsönhatásban.A króm katalizálja a bomlást ezért rozsdamentes fazékban 104 fokon tehát fedő alatt kb fele elbomlik.Zománcosban már nem.Egy levesben sok vegyület van az összes kölcsönhatást nem lehet figyelembe venni, de az hazugság hogy főként a C vitamin 100 fokon elbomlik!

Aki a 40 fokot írta az meg főzési analfabéta, az nem főzés hanem vákuumbepárlás!

2012. okt. 11. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
Akkor majd szólok a professzoroknak és a kutatóknak, akik már ki tudja hány éve foglalkoznak molekuláris biológiával, hogy bezony tévedtek, hiába a sok kutatás, publikáció és konferenciák, mert egy wikipédián felnőtt anonim oldal válaszolói sokkal jobban tudják náluk is:D szánalmas
2012. okt. 11. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
És azt is elmondom hogy a C vitamin sav ezért a savas kölcsönhatás érvényes rá is tehát a sóképződés lúgos jellegű vegyületekkel.Tehát nem olyan könnyű az az elbomlás mivel sokan azt hiszik megsemmisül szétesik, hát az nem úgy megy!
2012. okt. 12. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!