Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lehet-e dinnyéből pálinkát főzni?

Lehet-e dinnyéből pálinkát főzni?

Figyelt kérdés
Még soha nem hallottam dinnyepálinkáról,pedig elég logikusnak tűnik:nagy a cukortartalma,elég sok leve is van,akár a görög,akár sárgadinnyére gondol az ember,egyszerűbb is lenne dinnyéből elegendő mennyiségű cefrét csinálni,mint mondjuk cseresznyéből vagy (főleg!) málnából.Ilyenekről már hallottam,de dinnyéről még nem.

2012. szept. 7. 16:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ezen már én is gondolkodtam, mivel a dinnye elég lédús, és ha dióból csinálnak, szerintem dinnyéből is lehet. Próbáld meg! :))
2012. szept. 7. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Elvileg így van, ahogy írjátok.

A gyakorlatban az a baj, hogy a dinnyében lévő aromaanyagok (észterek és bizonyos aldehidek) nem elég stabilak, és a cefrézés és a főzés alatt elbomlanak.

Egy ilyen vodkaszerű pálinkát lehet nyerni belőle, ami egyébként nem rossz, de nem ér fel egy karakteres pálinkával.

2012. szept. 7. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Sárgadinnyéből főzött pálinkát ittam már, nagyon finom.

Egy baj van vele, -nagyon keveset ad.

2012. szept. 7. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A dióból nem főznek pálinkát mivel nincs cukortartalms ami erjedne!

Csak a kész pálinkát szokták ízesíteni vele.

2012. szept. 7. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
akkor a dió pálinka nem is dióból készül?
2012. szept. 7. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
a zöld diót rakják bele a kész pálinkába és néhány hét után sötétre színezi. viszont dinnyéböl szerintem is lehet, esetleg cukrot hozzáadva, hogy siettessék az erjedést
2012. szept. 7. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Phoney ***** válasza:

A görögdinnyének a levéhez képest nincs olyan nagy cukortartalma, íze pedig még kevesebb. Ahogy előttem írták, elég jellegtelen pálinkát ad, azért nem is szoktak kínlódni vele. Sárgadinnyéből szoktak főzni.


A „diópálinka” lényegében diólikőr (legalábbis amikor cukrozzák). A neve abból a korból származik, mikor a „pálinka” még egyszerűen szeszes italt jelentett.

2012. szept. 8. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 andrás0326 válasza:
11%
Dinnyéből nem lehet pálinkát főzni mert nincs sav tartalma
2017. szept. 2. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A savtartalmat lehet szabályozni utólag. Bizonyos gyümölcsöknél pedig kell is. Aminek van cukortartalma abból lehet pálinkát főzni, így a dinnyéből is. Csak az a kérdés, hogy érdemes-e? Nos, pár éve van szerencsém ismerni néhány neves pálinkabírót, akiknek egyöntetűen az a véleménye, hogy görögdinnyéből egyáltalán nem érdemes, és sárgadinnyéből is csak akkor, ha valaki szereti a tök és az uborka kombó ízvilágot. :) Szóval felejtős. Próbából lehet, ha nem tudsz mit csinálni a dinnyével, és az időddel, és a pénzeddel, de olyan semmilyen ízű lesz.
2017. szept. 4. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
35%

"andrás0326 nevű felhasználó válasza:

Dinnyéből nem lehet pálinkát főzni mert nincs sav tartalma"


Ha egy hétig gondolkoznék se tudnék ekkora hülyeséget kitalálni

2018. febr. 11. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!