Még soha nem hallottam dinnyepálinkáról,pedig elég logikusnak tűnik:nagy a cukortartalma,elég sok leve is van,akár a görög,akár sárgadinnyére gondol az ember,egyszerűbb is lenne dinnyéből elegendő mennyiségű cefrét csinálni,mint mondjuk cseresznyéből vagy (főleg!) málnából.Ilyenekről már hallottam,de dinnyéről még nem.
ezen már én is gondolkodtam, mivel a dinnye elég lédús, és ha dióból csinálnak, szerintem dinnyéből is lehet. Próbáld meg! :))
2012. szept. 7. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Elvileg így van, ahogy írjátok.
A gyakorlatban az a baj, hogy a dinnyében lévő aromaanyagok (észterek és bizonyos aldehidek) nem elég stabilak, és a cefrézés és a főzés alatt elbomlanak.
Egy ilyen vodkaszerű pálinkát lehet nyerni belőle, ami egyébként nem rossz, de nem ér fel egy karakteres pálinkával.
2012. szept. 7. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Sárgadinnyéből főzött pálinkát ittam már, nagyon finom.
Egy baj van vele, -nagyon keveset ad.
2012. szept. 7. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
A dióból nem főznek pálinkát mivel nincs cukortartalms ami erjedne!
Csak a kész pálinkát szokták ízesíteni vele.
2012. szept. 7. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
akkor a dió pálinka nem is dióból készül?
2012. szept. 7. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
a zöld diót rakják bele a kész pálinkába és néhány hét után sötétre színezi. viszont dinnyéböl szerintem is lehet, esetleg cukrot hozzáadva, hogy siettessék az erjedést
2012. szept. 7. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 Phoney válasza:
A görögdinnyének a levéhez képest nincs olyan nagy cukortartalma, íze pedig még kevesebb. Ahogy előttem írták, elég jellegtelen pálinkát ad, azért nem is szoktak kínlódni vele. Sárgadinnyéből szoktak főzni.
A „diópálinka” lényegében diólikőr (legalábbis amikor cukrozzák). A neve abból a korból származik, mikor a „pálinka” még egyszerűen szeszes italt jelentett.
2012. szept. 8. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 andrás0326 válasza:
Dinnyéből nem lehet pálinkát főzni mert nincs sav tartalma
2017. szept. 2. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
A savtartalmat lehet szabályozni utólag. Bizonyos gyümölcsöknél pedig kell is. Aminek van cukortartalma abból lehet pálinkát főzni, így a dinnyéből is. Csak az a kérdés, hogy érdemes-e? Nos, pár éve van szerencsém ismerni néhány neves pálinkabírót, akiknek egyöntetűen az a véleménye, hogy görögdinnyéből egyáltalán nem érdemes, és sárgadinnyéből is csak akkor, ha valaki szereti a tök és az uborka kombó ízvilágot. :) Szóval felejtős. Próbából lehet, ha nem tudsz mit csinálni a dinnyével, és az időddel, és a pénzeddel, de olyan semmilyen ízű lesz.
2017. szept. 4. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
"andrás0326 nevű felhasználó válasza:
Dinnyéből nem lehet pálinkát főzni mert nincs sav tartalma"
Ha egy hétig gondolkoznék se tudnék ekkora hülyeséget kitalálni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!