Hogyan kell málnából pálinkát készíteni?
Szigorúan véve pálinka már nem lehet belőle, mert ahhoz az egész gyümölcs kell (levével együtt), így technikailag málnatörkölypárlat lehet, már ha a szaliciltól ki tud erjedni.
A kipréselt szőlőből lehet majd törkölpálinka.
Hogy van-e értelme a préselt szaliciles málnával foglalkozni, és hogyan, abban itt tudnak segíteni: [link]
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Valami zárható edényben, hordóban gyűjtöd és időnként megkevered.
Lehetőleg egy időben kell összeszedni a gyümölcsöt, hogy egyszerre érjen. Hűvös helyiségben lassabban érik, melegben, napon gyorsan. Ha pl egy adag későbbi szedés le van maradva, azt érdemes tűző napra tenni, hogy behozza a többit. Persze letakarva, hogy ne szálljon el az ereje.
Cukrot nem illik hozzáadni, az csalás, és nem is az igazi. Viszont kis vizet érdemes ha sűrítményről van szó és hiányzik a leve...
Ha forr, akkor mielőbb ki kell főzni/főzetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!