Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy lehet, Házilag pálinkát...

Hogy lehet, Házilag pálinkát készíteni?

Figyelt kérdés
Hallottam, egy biosz tanártól hogy ugy is lehet, hogy egy 100%os gyümölcslevet kiteszünk a napra erjedni valami üvegbe egy hónapig majd utánna kifőzzük vagy 2-szer és lesz egy olyan 30%os pálinka. szerintetek ez igaz?
2009. ápr. 18. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy igaz. Nem elég kifőzni, desztillálni kell.

(Két főzéssel lesz az 40 fokos is)

Elvileg itthon tilos, mert a pálinkafőzés állami monopólium, de azért sokan csinálják.

2009. ápr. 18. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Desztilálni hogyan kell?:)
2009. ápr. 18. 13:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hozzáértés nélkül nem ajánlom, mert könnyen veszélyessé válhat. A párlat egy része mérgező.

Gyakorlatilag az alkohol hamarabb elpárolog mint a víz. Az alkohol gőzét kell elvezetni, és hűtéssel visszakondenzálni. A készülékhez kell rézcső, mert az katalizátorként átalakítja az egyik mérgező anyagot. A párlat egy részét pedig ki kell dobni, mert idegméreg, vakságot vagy halált okozhat.

Jobb profira bízni.

2009. ápr. 18. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Engem érdekelne,hogy melyik része mérgező és a réz miért kell.
2010. ápr. 8. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!