Hogyan kell "Tölgyfahordóban érlelt pálinkát" készíteni?
Figyelt kérdés
Vettem egy 3literes tölgyfa hordócskát. A dugót kihúzva, erősen lakk szaga van. Hogyan kell "beavatni" ezt a hordót? Mennyi ideig kell benne tartani a pálinkát? Egyáltalában hogy kell ezt csinálni szakszerűen?2011. dec. 4. 06:40
1/18 anonim válasza:
Dísz hordóba sehogy.Mert hogy lakkozott!
2/18 A kérdező kommentje:
Ne mérgesíts már! A lakkot feloldja a pálinka? Akkor milyen hordóba kell érlelni?
2011. dec. 4. 07:41
3/18 anonim válasza:
A tölgyfa hordó nem lehet se festve, se lakkozva se pácolva, csak a natur fa. Ezen kivül lakásban leve nem lehet tárolni, csak hüvös pincében ahhoz, hogy jó legyen az eredmény
4/18 A kérdező kommentje:
Szerinted lehet ilyen hordót találni valahol 3 literesben ami nincs semlakkozva és pácolva? Az eladó azt mondta,hogy öntsem fel hideg vízzel és miután bedagadt,tehetem bele a pálinkát. Három hétig benne maradhat. Tovább nem.
2011. dec. 4. 08:35
5/18 anonim válasza:
Három hét alatt mit akarsz érlelni. A szokásos legröv9debb idő három év.
6/18 Phoney válasza:
A lakkozott hordót felejtsd el, dísznek van. Az érlelés lényege, hogy a párlat a fán keresztül megfelelően tudjon szellőzni és egyre lágyabbá váljon. A faíz másodlagos.
Utolsó: pálinkánál 3 HÓNAP a legrövidebb idő, mivel a pálinka nem whisky... egyébként beteszik ennél rövidebb időre is, csak akkor nem nevezhetik érleltnek.
7/18 anonim válasza:
Nagyon jó lesz 3 hét alatt elég finom érlelt pálinkád lesz.Nagyon jó kis hordót vettél.Az előbb csak vicc volt.
8/18 anonim válasza:
Szomszéd beletett a műanyag hordóban tárolt pálinkába tölgyfa parkettát fél évre. Megkínált. Borzasztó volt (bár nem kóstoltam az eredetit, így nem tudom megítélni a változást). Egyébként neki ízlett
9/18 A kérdező kommentje:
Ezidáig még nem mertem még beletenni a pálinkát. Műanyag edényben semmiképpen nem tartanám. Üvegben csakis. Azonban nagyon szeretnék "tölgyfahordóban érlelt pálinkát" készíteni. Azt tudom, hogy sokáig nem maradhat a hordóban mert akkor keserű lesz. Valószínűleg a szomszédod is így járhatott. Kár lenne eltékozolni a finom,nemes pálinkát.
2011. dec. 8. 06:29
10/18 anonim válasza:
Miért nem merted az új kis hordódba tölteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!