Így lehet "bort" készíteni?
Figyelt kérdés
300kg szőlőt, leszemeztünk, ledaráltuk és műanyag hordóba töltöttük erjedni, édesapám pálinkát szeretne főzni belőle amint végbement az erjedés, én azonban inkább boros típus vagyok.Ebből a cefre léből még lehet valahogyan, egyszerűen kb. 5l bort készíteni? ha igen hogyan?2011. okt. 4. 14:48
1/8 anonim válasza:
nem hinném...legalább is normál, finom bort nem
2/8 anonim válasza:
3 mázsa szőlőt leszemeztetek azért, hogy pálinka legyen belőle? Darálás után préselni kellett vón, abból a léből van a bor, és amit a présből kiszedtek azt erjeszteni, abból van a törkölypálinka.
3/8 A kérdező kommentje:
igen a törköly abból van, de a szőlőpálinka nem;) és mint már mondtam a családban senki sem szereti a bort, inkább pálinkások.
2011. okt. 4. 15:23
5/8 A kérdező kommentje:
ej ez a sok értelmetlen válaszoló...vagyis csak az utolsó;)
2011. okt. 4. 18:49
6/8 doboszoli válasza:
Lehet. Vegyél le a levéből, és tisztán hagyd kiforrni.
Egyetlen hibája a savszegénység lesz, ami a préselés miatt hiányzik.
8/8 doboszoli válasza:
Sólámpa! Szedsz valamit? Ha nem, lehet, hogy kéne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!