Pálinkához mehet mellé vagy bele?
pár alap kérdést tennék fel h.p.hoz kapcsolódóan
Kifőzés után (25 litert akarunk csináltatni) belerakhatjuk tölgyfa hordóba érlelődni?
kifőzés közbe, vagy előtt a cefrébe mehet bele (karamel, vagy tej karamel)?
Mézes pálinka mitől mézes?
és vmi egyedit akarunk ötleteket várjuk
megy vagy sárgabarack netán almát akarunk csinálni
Előre is köszönöm az ÉRTELMES hozzászólásokat
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Aszalt vagy igazi gyümölccsel meg tudod turbózni, de csípős paprikásat is csináltunk már. Hordóba mehet rögtön bele. Ezeket biztosan tudom.
A cefrébe valaki tesz cukrot, szerintem a cukor szirupot helyettesítik vagy egészítik ki mézzel. Ebben azonban nem vagyok biztos.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1. Belerakhatjátok (sőt 1-2 hónap csak használ neki), de néhány hónap után kóstoljátok meg, nem lesz-e már elég. Egy év alatt pl. már lényegesen gyengülhet a gyümölcsíz, persze emellett lágyabbá és tölgyfaízűbbé is válik a párlat.
2. a cefrébe semmi értelme karamellt tenni. Cukrozni is azért szokták, hogy több alkohol jöjjön ki ugyanannyi cefréből, vagy hogy el lehessen tartani a cefrét, ha valamiért nem tudják kiforrás után lefőzni. Mindkét esetben gyengül a gyümölcsíz a tiszta cefréhet képest.
3. A mézes pálinka (amit hivatalosan már nem is neveznek pálinkának) kész pálinka és méz összekeverésével készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!