Pálinkához mehet mellé vagy bele?
pár alap kérdést tennék fel h.p.hoz kapcsolódóan
Kifőzés után (25 litert akarunk csináltatni) belerakhatjuk tölgyfa hordóba érlelődni?
kifőzés közbe, vagy előtt a cefrébe mehet bele (karamel, vagy tej karamel)?
Mézes pálinka mitől mézes?
és vmi egyedit akarunk ötleteket várjuk
megy vagy sárgabarack netán almát akarunk csinálni
Előre is köszönöm az ÉRTELMES hozzászólásokat
Aszalt vagy igazi gyümölccsel meg tudod turbózni, de csípős paprikásat is csináltunk már. Hordóba mehet rögtön bele. Ezeket biztosan tudom.
A cefrébe valaki tesz cukrot, szerintem a cukor szirupot helyettesítik vagy egészítik ki mézzel. Ebben azonban nem vagyok biztos.
1. Belerakhatjátok (sőt 1-2 hónap csak használ neki), de néhány hónap után kóstoljátok meg, nem lesz-e már elég. Egy év alatt pl. már lényegesen gyengülhet a gyümölcsíz, persze emellett lágyabbá és tölgyfaízűbbé is válik a párlat.
2. a cefrébe semmi értelme karamellt tenni. Cukrozni is azért szokták, hogy több alkohol jöjjön ki ugyanannyi cefréből, vagy hogy el lehessen tartani a cefrét, ha valamiért nem tudják kiforrás után lefőzni. Mindkét esetben gyengül a gyümölcsíz a tiszta cefréhet képest.
3. A mézes pálinka (amit hivatalosan már nem is neveznek pálinkának) kész pálinka és méz összekeverésével készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!