Baj hogy 15 évesen hónaponta megiszok fél liter sört mert megkivánom?
Ha valaki megkívánja a kávét, igen az koffeinfüggő. Lehet kivétel, ha valaki az íze miatt szereti és a vágya kielégül a koffeinmentes kávé ízétől is. Ilyenkor ugyanis nem koffeinfüggő, hanem a kávé ízét kedveli. (Ez is függőség valahol)
Nem csak drogoktól lehet függni, hanem gyakorlatilag bármilyen szokástól. Akár egy hangulattól is. Vagy egy embertől. Ez is függőség.
Miért is?
Heves ellenállás magyarázat nélkül... Gratulálok, bár még kötekvésnek is kevés volt, a vitához meg végleg semmi köze.
Oké, akkor nyugtasson meg, hogy a részedről felvetett -- gyakorlatilag csak filozófiai jelentőségű -- függőséget NEM nevezzük alkoholizmusnak, mert az egy jól körülhatárolható szenvedélybetegség (kérdezz erről orvosokat), aminek semmi köze az elméletedhez.
A te elméleted szerint ha eszek egy eperfagyit és másfél év után eszembe jut, hogy dejó lenne, akkor függő vagyok, akkor is, ha fél perc múlva elfelejtem. Hiszen a lényeg, hogy megkívántam, nem?:P
20:54
"Ha megkívánja a sört, alkoholista"
Ez mkkora vakbaromság, életemben nem hallottam ekkora süketséget. Érted te, mit írsz?
Kérdező: havi egy dobozos sör belefér. Még a vesédnek is jót tesz ilyen mennyiségben.
Álljatok már le a vitával!! Oké, nem függő - örüljön az egyik oldal. Igen, lehet belőle függő is - örüljön a másik oldal. ÁLLJATOK MÁR LE AZ ISTEN SZERELMÉRE!!!
Kérdező: Csak akaraterő kérdése. Amíg tudod hol a határ nem vagy függő. De ha már azt érzed, hogy bármit iszol, szomjas maradsz, és csak a sör használ, az már a függőség egyik jele. Unokabátyám így kezdte. Masszív alkoholista lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!