A bor mikor habzik? Ha sok a kén benne, vagy kevés.
Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 05:07
2/5 anonim válasza:
Ha sok benne a széndioxid, ezeket hívjuk habzóboroknak.
3/5 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam,mikor eresztik a héberből pohárba van, hogy habzik,van,hogy nem.van akiszerint kevés,van aki szerint sok a kén. mi az igazság? nem habzó borra gondoltam.
2011. ápr. 3. 08:08
4/5 anonim válasza:
Kén nem lehet benne mert az egy szilárd elem.Kéndioxid se nagyon mert akkor ihatatlan csípős íze lenne és inkább azt jelentené hogy bomlik a bor.Kénezésnél a borkénpor leköt sok anyagot ami a seprőben leülepedik. A kiforrt borban CO2 se lehet nagyon.Elméletileg ha nagyon túlkénezték akkor lehet gáz benne de akkor szúrós szaga van.
5/5 A kérdező kommentje:
igen és attol fáj a feje az ebernek.fejtés után a kén még nemdolgozta ki magát ezek szerint. már értem, kösz a válast
2011. ápr. 3. 14:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!