Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért habzik ennyire? LEKVÁRFŐZÉS

Miért habzik ennyire? LEKVÁRFŐZÉS

Figyelt kérdés
Az elmúlt napokban többféle lekvárt is tettem el. Dzsemfix-szel készítettem őket, leírás szerint. Mégis mindegyik, a forrás után rögtön elképesztően felhabzott. Lekapcsoltam a gázt, a barackon összeesett a hab, de a meggy az egész habos volt. Muszáj volt így elraknom, mert ha leszedtem volna, nem maradt volna semmi. A lábos aljáig hab állt. Az üvegben aztán leszállt a sűrűje, fele hab, fele sűrű lekvár. Miért lett ilyen habos a lekvárom,és hogyan kerüljem ezt el?
2011. júl. 14. 12:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha turmixxal csinálom, nekem akkor szokott habos lenni, illetve a meggy az nekem is habos volt, de aztán krumli nyomóval nyomtam át, és nem lett habos.
2011. júl. 14. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
nem hiszem hogy szükséges bele dzsemfix. én a lekvárt csak cukorral készítettem és a sűrűsége is jó volt.egyszer kipróbálhatod.
2011. júl. 30. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Nekünk a szamóca (földieper) lekvárral történt, hogy a forrás beindulásakor elkezdett habzani; kb 1/3ával nőtt a magassága a masszának. Ez is 1:3 cukor:gyümölcs arányú, dzsemfixes főzés volt. Kevergetés és kisebb tűz mellett szépen összeesett a hab és végül el is tűnt, már úgy buzgott a továbbiakban.
2014. máj. 22. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!