Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a meggybort?

Figyelt kérdés
2007. jún. 9. 21:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

1 kg gyümölcshöz

1 kg cukor

3 l víz

A gyümölcsöt össze kell nyomkodni, rá a cukrot és a vizet. 7-8 napig letakarva állni kell hagyni, amíg a cukor elolvad és forr, ha melegebb van figyelni kell, mert megecetesedhet. Ilyenkor kevesebb idő is elég.

Utána le kell fejteni a gyümölcsről és 3 hét múlva teljesen letisztul. Ekkor kell átfejteni üvegekbe és fogyasztható is.

2007. jún. 11. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbben kimagozott meggyből készítik a borukat, de az igazi ínyencek arra esküsznek, hogy kb. 10%-a a gyümölcsnek kimagozatlanul kell, hogy belekerüljön a boralapanyagba. Szerintük a mag csersavas íze is kell a végső zamathoz, aromához.


üdv.: hegedor

2007. jún. 25. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!