Hogyan kell elkészíteni a meggybort?
Figyelt kérdés
2007. jún. 9. 21:10
1/2 anonim válasza:
Hozzávalók:
1 kg gyümölcshöz
1 kg cukor
3 l víz
A gyümölcsöt össze kell nyomkodni, rá a cukrot és a vizet. 7-8 napig letakarva állni kell hagyni, amíg a cukor elolvad és forr, ha melegebb van figyelni kell, mert megecetesedhet. Ilyenkor kevesebb idő is elég.
Utána le kell fejteni a gyümölcsről és 3 hét múlva teljesen letisztul. Ekkor kell átfejteni üvegekbe és fogyasztható is.
2/2 anonim válasza:
A legtöbben kimagozott meggyből készítik a borukat, de az igazi ínyencek arra esküsznek, hogy kb. 10%-a a gyümölcsnek kimagozatlanul kell, hogy belekerüljön a boralapanyagba. Szerintük a mag csersavas íze is kell a végső zamathoz, aromához.
üdv.: hegedor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!