Meggybort hogy kell készíteni? Valami jó kis házi recept?
Figyelt kérdés
2011. júl. 4. 22:03
1/3 doboszoli válasza:
Leírtam már, de álljon itt egy gyakorlati recept.
1 kg meggyvelő, 1 kg cukor, 3 liter víz. A meggyet nem kell kimagozni, csak össze kell törni alaposan.
Fajélesztővel érdemes beoltani, hogy a zajos erjedés mihamarabb végbe menjen. Amikor a velő leül az aljára, üveg edénybe fejteni, ami mindig legyen színültig.
Néhány hét múlva fogyasztható, de az íze karácsony tájékára teljesedik ki, ekkor újra lefejtve csodálatos.
Kén nem kell bele, miután elég savas, és alkoholos ital.
2/3 anonim válasza:
Itt van néhány recept, érdemes lehet beleolvasgatni:
3/3 doboszoli válasza:
Biztosan működnek, én ezt évek óta alkalmazom,bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!