Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Létezik babánpálinka? Hogy...

Létezik babánpálinka? Hogy kell elkészíteni? Hozzáértő válaszát várom.

Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 09:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Mi az a babán?
2011. szept. 25. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
banánpálinka akart lenni, bocs
2011. szept. 25. 10:11
 3/19 anonim ***** válasza:
47%
"Amiből lekvért lehet főzni, abból pálinkát is." Szóval létezik, igen, de pontos kipróbált receptem sajnos nincs. A neten biztosan találhatsz párat, de a végeredményt nem ismerem.
2011. szept. 25. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
likőr van
2011. szept. 25. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
Kerestem a neten, de semmit nem találtam. Szoktunk pálinkát főzni, szilva, barack, körte, törköj. Most kaptunk csomó banánt, amiből jó lenne pálinkát főzni, de nem tudom mi a szabálya.
2011. szept. 25. 11:41
 6/19 anonim ***** válasza:
mint a szilvát vagy a többit de boncsd ki a héjából!
2011. szept. 25. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszi! Esetleg te próbáltad már?
2011. szept. 25. 19:58
 8/19 anonim ***** válasza:

Hú, először nem értettem hogyan lesz a babán pálinka, netán ha ráöntik szegényre?


Na de komolyra fordítva a szót, egyszer sikerült banán bort készíteni túlérett banánból. Bele pakoltam egy talán 5 literes nagy dunsztos üvegbe túlérett banánokat (a héjától megpucolva). Először elindult, forrt egy kicsit de nem lett belőle valami különleges dolog elsőre. Viszont sajnáltam volna kidobni ezért az erjedés végén légmentesen lezárva eltettem a spejzba. Néhány év után megnéztem és valahogy nem ízlett a dolog. Nem volt meg a megfelelő alkohol tartalma. Aztán gondoltam egyet és tettem hozzá cukrot (talán borélesztőt is, már nem tudom) és akkor nagyot forrt, kissé ki is futott a tetején. Aztán megint lezártam és jó pár évre (kb 5 évre) aztán megint egészen kiment a fejemből.


Később egy ötlettel elővettem, hogy megnézzem mi lett belőle, mivel elég szépen elkülönült a sűrű része a barnás an csillogó sűrű borhoz hasonló folyadéktól.


Megkóstoltam és nem hittem a szememnek, vagyis a nyelvemnek. Olyan volt mint egy sok puttonyos Tokaji aszú bor. Tényleg csak nyalogatni volt szabad, annyira hihetetlen finom íze volt. Megtévesztésig hasonlított a sűrű Tokjihoz.



Később nekiálltam, hogy megismételjem esetleg rövidebb állás időkkel de az megpenészedett és ki kellett dobni.


Egyébként a banán pálinka is a borból kell ki induljon mint minden más pálinkaféle. Aztán amikor forrt, le kell fejteni és párolni.

2011. szept. 27. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 lacimágus69 válasza:
hát banán pálinkáról még nem hallottam,de kaptam egy holland banán likőrt ajándékba-De Kuyper créme de bananas-és az összetétele:víz,alkohol,cukorszirup,banánkivonat és színezék.banán párlat nem szerepel benne sajnos,viszont a csajok nagyon bírják.
2011. szept. 30. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. szept. 30. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!