Létezik babánpálinka? Hogy kell elkészíteni? Hozzáértő válaszát várom.
Hú, először nem értettem hogyan lesz a babán pálinka, netán ha ráöntik szegényre?
Na de komolyra fordítva a szót, egyszer sikerült banán bort készíteni túlérett banánból. Bele pakoltam egy talán 5 literes nagy dunsztos üvegbe túlérett banánokat (a héjától megpucolva). Először elindult, forrt egy kicsit de nem lett belőle valami különleges dolog elsőre. Viszont sajnáltam volna kidobni ezért az erjedés végén légmentesen lezárva eltettem a spejzba. Néhány év után megnéztem és valahogy nem ízlett a dolog. Nem volt meg a megfelelő alkohol tartalma. Aztán gondoltam egyet és tettem hozzá cukrot (talán borélesztőt is, már nem tudom) és akkor nagyot forrt, kissé ki is futott a tetején. Aztán megint lezártam és jó pár évre (kb 5 évre) aztán megint egészen kiment a fejemből.
Később egy ötlettel elővettem, hogy megnézzem mi lett belőle, mivel elég szépen elkülönült a sűrű része a barnás an csillogó sűrű borhoz hasonló folyadéktól.
Megkóstoltam és nem hittem a szememnek, vagyis a nyelvemnek. Olyan volt mint egy sok puttonyos Tokaji aszú bor. Tényleg csak nyalogatni volt szabad, annyira hihetetlen finom íze volt. Megtévesztésig hasonlított a sűrű Tokjihoz.
Később nekiálltam, hogy megismételjem esetleg rövidebb állás időkkel de az megpenészedett és ki kellett dobni.
Egyébként a banán pálinka is a borból kell ki induljon mint minden más pálinkaféle. Aztán amikor forrt, le kell fejteni és párolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!