Létezik babánpálinka? Hogy kell elkészíteni? Hozzáértő válaszát várom.
Tehát a "pálinka" mint olyan egy bor párlat fajta szabadalmazott neve. Na most ha magunk közt a szabadalommal nem foglalkozunk ill megelégszünk azzal, hogy bor párlat, akkor a banánt kell borrá erjeszteni (ezt szőlőnél nem ildomos de ez esetben érdemes felcukrozni és esetleg talán kicsit felvizezni mint tapasztaltam, mert kisebb a cukor foka és a nedvesség tartalma.
Miután beérett a banán bor, lehet lepárolni belőle az alkohol tartalmát. Ez lenne a banán pálinka ha szabadalom nem védené a nevet.
Közben utána néztem mit írnak a neten a banán bor készítéséről. [link]
Abból készülhet a bor párlat aminek a neve bizonyos jogi feltételek teljesülése esetén lehetne banán pálinka.
A trópusokon a természet teszteli az erjedt déli gyümölcs alkohol tartalmának hatását: [link]
Nem mintha itthon ne láttam volna túlérett gyümölcsfa alatt tántorgó szamarat de a tisztes urakat is legyűri ez az ital :))
létezik akármiből lehet csinálni pálinkát
Ezt így is teszik egyes gyártók,gumicsizma, kátrányos talpfa,csikk,stb.
# 17/18
Igen, ha hivatalosan forgalomba akarod hozni. Sőt, nem csak az van meghatározva, hogy MO-n is termő gyümölcsből kell lennie, hanem konkrétan az is, hogy Magyarországon kell teremnie annak amiből készül. De ez csak a szabadalom és forgalmi baromságok. Mindent ami gyümölcsből készült párlat pálinka...
A Brandy is hivatalosan csakis szőlő bor párlat lehet, mégis csinálják mindenféléből.
Szóval ami gyümölcs abból lehet pálinkát főzni. Ugyan úgy kell mint bármelyik másból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!