Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell a pálinkát elkészí...

Hogyan kell a pálinkát elkészíteni?

Figyelt kérdés
Sok weboldalt elolvastam már, amik 5-6 oldalon keresztül írják le részletesen hogy hogyan kell főzni párolni tárolni a cefrét, a pálinkát, de olyan hosszú és bonyolulut szövegek voltak ezek hogy nem igazán értettem a készítés menetét. Ehhez kérnék segítséget. Valaki röviden pár sorban leírhatná nekem hogy pontosan hogyan is kell pálinkát készíteni pl. szilvából.
2011. szept. 28. 11:46
1 2
 1/12 Phoney ***** válasza:

Nem lehet pár sorban leírni.


[link]


Ha ezt sem érted, akkor add fel, mielőtt ihatatlan szemetet csinálsz (amit persze szegény vendégeknek akkor is meg kell dicsérni), vagy éppen megmérgezel valakit.


A leírások azért bonyolultak, mert rendes pálinkát csinálni is bonyolult. Sz*rt meg lehet segítség nélkül is.

2011. szept. 28. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Érett gyümölcs legyen nagyon és lehet cukorral fokozni a hatást ami azt jelenti hogy több anyagod lesz.

Felöntöd a cefrét és kisebb lángon elindítod az első csapatot, az lejön utána kimosod a tartályt majd vissza az előzőleg kapott anyagot amit már tisztára párolsz, utána ha kész desztillált vízzel beállítod az alkohol fokot 55-re pl.

Mindenből így kell nagyjából csak ne kapasd le, és szűrőt cserélj többször, ami nagyon finom legyen.

2011. szept. 28. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Hozzá tenném hogy a hűtővized az mindég hideg legyen! és a cefrének való meg jól híg, jól össze érett lötyi.
2011. szept. 28. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Amiket eddig olvastam az alapján: a leszedett megtisztított érett, kimagozott szilvát össze kell nyomkodni, és egy edényben 1-2 hétig állni hagyni, közben naponta 2x - 3x megkavarni, hogy a tetejére feljött száradó réteg ne romoljon meg. Ezek után csak simán le kell párolni? Vagy magában főzni is kell? Elvileg mérgező, vakságot okozó metilalkohol párlat is le fog csapódni. Honnan tudom hogy ez mikortól kezd el lecsapódni, és mikor kell abbahagynom ennek a külön edénybe gyűjtését? Egyéb tippet, tanácsot is írhatnátok.

Köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 28. 12:57
 5/12 anonim ***** válasza:

Nehogy edénybe tedd! fa vagy műanyaghordóba kell.

Nagyapám mindég addig hagyta állni hogy full folyt az egész és persze kavargatta is.

Nem kell főzni, csendesen az üst alatt égjen a tűz, az nem iható még!!

Akkor kell abbahagyni a főzést mikor a csepegtetőből vett minta anyag az üst tetejére öntve már nem lobban lángra.

A 2. párlásból már lehet inni de nagyon erős, a magot igen jobb kiszedni.

Nagyapám minden nyavalyát belerakott befőttet mindent mondva hagy szaporija.

2011. szept. 28. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Ja igen a lötyit meg kell olyankor gyújtani hirtelen.

Sztem olyan közepes lángja legyen tehát vigyázni kell ne kapja azért le se.

2011. szept. 28. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen műanyag edényre értettem, nem szeretnék még hordós mennyiséggel kezdeni, előbb kipróbálom kicsiben aztán majd jövőre kicsit többet használok fel. Ha nem üstben főzöm, hanem fazékben, akkor is ezzel a módszerrel lehet ellenőrizni hogy jó -e már a párlat?
2011. szept. 28. 13:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ahhoz nem értek, viszont lehet venni otthonra nagyon szép kis pálesz főzőt! dobj össze egyre, megéri! amúgy én biztos nem szarakodnák vele!!
2011. szept. 28. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 doboszoli ***** válasza:

Hallgass Phoney-re. 30 éve főzöm az ilyen-olyan pálinkát, a Snapszmester leírja mit miért kell csinálni, és mit mit miért nem.

Amikor elolvastam, átértékeltem a 30 évet.

2011. szept. 28. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Végigolvastam, most már mindent értek, de kicsit még mindig félek ettől a metilalkoholtól. Az egyik nagybácsim ilyentől vakult meg. Esetleg hőmérőt hol lehet vásárolni ilyen művelethez?
2011. szept. 28. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!