Hogyan kell a pálinkát elkészíteni?
Nem lehet pár sorban leírni.
Ha ezt sem érted, akkor add fel, mielőtt ihatatlan szemetet csinálsz (amit persze szegény vendégeknek akkor is meg kell dicsérni), vagy éppen megmérgezel valakit.
A leírások azért bonyolultak, mert rendes pálinkát csinálni is bonyolult. Sz*rt meg lehet segítség nélkül is.
Érett gyümölcs legyen nagyon és lehet cukorral fokozni a hatást ami azt jelenti hogy több anyagod lesz.
Felöntöd a cefrét és kisebb lángon elindítod az első csapatot, az lejön utána kimosod a tartályt majd vissza az előzőleg kapott anyagot amit már tisztára párolsz, utána ha kész desztillált vízzel beállítod az alkohol fokot 55-re pl.
Mindenből így kell nagyjából csak ne kapasd le, és szűrőt cserélj többször, ami nagyon finom legyen.
Amiket eddig olvastam az alapján: a leszedett megtisztított érett, kimagozott szilvát össze kell nyomkodni, és egy edényben 1-2 hétig állni hagyni, közben naponta 2x - 3x megkavarni, hogy a tetejére feljött száradó réteg ne romoljon meg. Ezek után csak simán le kell párolni? Vagy magában főzni is kell? Elvileg mérgező, vakságot okozó metilalkohol párlat is le fog csapódni. Honnan tudom hogy ez mikortól kezd el lecsapódni, és mikor kell abbahagynom ennek a külön edénybe gyűjtését? Egyéb tippet, tanácsot is írhatnátok.
Köszönöm a válaszokat!
Nehogy edénybe tedd! fa vagy műanyaghordóba kell.
Nagyapám mindég addig hagyta állni hogy full folyt az egész és persze kavargatta is.
Nem kell főzni, csendesen az üst alatt égjen a tűz, az nem iható még!!
Akkor kell abbahagyni a főzést mikor a csepegtetőből vett minta anyag az üst tetejére öntve már nem lobban lángra.
A 2. párlásból már lehet inni de nagyon erős, a magot igen jobb kiszedni.
Nagyapám minden nyavalyát belerakott befőttet mindent mondva hagy szaporija.
Ja igen a lötyit meg kell olyankor gyújtani hirtelen.
Sztem olyan közepes lángja legyen tehát vigyázni kell ne kapja azért le se.
Hallgass Phoney-re. 30 éve főzöm az ilyen-olyan pálinkát, a Snapszmester leírja mit miért kell csinálni, és mit mit miért nem.
Amikor elolvastam, átértékeltem a 30 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!