Hol lehet szerezni erős, de jó ízű pálinkát?
Na, az a helyzet, hogy eddig akárhány "jó" pálinkát ittam, mindegyik külföldi volt. A "jó" alatt azt értem, hogy azért van benne alkohol, mert a 40% egy vodkánál ideális, de egy pálinkánál harcsafing. A másik, hogy legyen íze(vagy ahogy a profik mondják: karakteres). Nem az a jó pálinka, ami után az embernek 5 másodpercig erős hányingere van.
Például az egyik haverom szerzett a szabolcsi rokonától olyan pálinkát, ami teljesen kiadja az alma ízét(remélem nem önt hozzá almalét :S), de az meg nem túl erős, még 50% sincs szerintem.
Különleges alkalmakkor szoktam inni Everclear-t, Abszintot, ezekkel kellene valahogy versenyeztetni a pálinkát.
Leginkább az bánt, hogy elvileg mi vagyunk itt a nagy pálinkás nemzet, de az összes jó pálinkát külföldön ittam, például Belgiumban.
Ha bemegyek egy ukrán szupermarketbe, ott is sokkal nagyobb a választék.
Szóval van olyan bolt/márka, ami kielégítené az igényeimet?
barátnőm házilag csinált nagyon finom de erős pálinkát. volt otthon erős házipálinkája de ihatatlan volt. na ebbe beleszeletelt egy csomó citromot és adott hozzá mézet is. azt hagyta állni hetekig. nagyon finom pálinka lett belőle :)
h boltit akarsz próbáld meg a Vilmos pálinkát. abban a mézes ágyas almás valami isteni de annak alacsony az alkoholtartalma.
A Matheus csinál 60%-osat, sok embernek ízlik is, de szerintem azzal ugyanaz a baj, hogy nincs túl sok gyümölcs íze.
Bodzát, meg meggyet kóstoltam, mondjuk ezek amúgy is elég gyengék, a körte pl. jobb lehet.
A meggy olyasmi, mint a Zwack kóser meggye, csak sokkal erősebb (ütősebb). De a szilva biztos tuti, annak mindig erős íze szokott lenni.
50%-os neked nem túl erős??
Fogadjunk valami tini suhanc vagy, vagy max. 20-as éveid elején jársz...
Felesleges itt menőznöd, úgysem ismer senki.
Ja, még annyi, hogy a külföldi "pálinákba" (nem biztos, hogy pálinkának nevezhető) aromákat tesznek, és attól van olyan erős ízük. Szóval a jellegzetes tiszta gyümölcsíz elég gyanús, legtöbbször nem is pálinka.
Bár az is igaz, hogy pl. a Vilmos körtébe is raknak aromát, (ezért nem lehet már pálinkának nevezni) de pont ettől olyan finom, és az aroma is full igényes, kizárólag természetes eszenciából van.
"50%-os neked nem túl erős?? "- szerintem pálinkában egyáltalán nem az. Ez ital kérdése. 50% egy sörben már brutális(úgy tudom a legerősebb 30%-os), vodkában nagyon erős, pálinkában az alsó határ, abszintban pedig harmatgyenge.
"Ha bemegyek egy ukrán szupermarketbe"- ebből is látszik, hogy tini suhanc vagyok. Beültem a diákmunkából összespórolt kocsimba, elmentem a szüleim nélkül egy idegen országba, ahol zsebpénzből piát vettem :D
Vagy tényleg, miből gondolod, hogy tini vagyok?
Boltban a 45%-os is csoda, de ha pálinkaboltokban vagy Google-ön Matheus pálinkákat keresel, azok 50-60 fokosak. Vagy vannak 55%-os Rézangyal pálinkák is.
„Különleges alkalmakkor szoktam inni Everclear-t, Abszintot, ezekkel kellene valahogy versenyeztetni a pálinkát.” – Az Evercleart keverőszesznek találták ki (na meg titokban önjelölt gyomorbajosoknak is), ezért hígítatlan (96%, illetve ahol ez tilos, ott gyengébbet árulnak), az abszint meg kizárólag azért erősebb más szeszeknél, mert azt hígítva nem lehet tárolni, főleg nem az ideális 12%-on (az abszint nem rövödital). Ilyen szempontból tehát elég értelmetlen velük a pálinkát versenyeztetni.
"Evercleart keverőszesznek találták ki"- én például abszinttal keverem :D
Azért kérdeztem, mert én a Spitz/Stroh meg hasonló piákhoz vagyok szokva. De úgy tűnik, hogy sansztalan a dolog.
Azért köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!