Hogyan kell a pálinkát elkészíteni?
Figyelt kérdés
Sok weboldalt elolvastam már, amik 5-6 oldalon keresztül írják le részletesen hogy hogyan kell főzni párolni tárolni a cefrét, a pálinkát, de olyan hosszú és bonyolulut szövegek voltak ezek hogy nem igazán értettem a készítés menetét. Ehhez kérnék segítséget. Valaki röviden pár sorban leírhatná nekem hogy pontosan hogyan is kell pálinkát készíteni pl. szilvából.2011. szept. 28. 11:46
11/12 anonim 



válasza:





Hőmérő? az meg minek? szeszfokmérő kell! itt falun amit írtam bevált módszer, a lényeg hogy az első főzésből ne igyál, és megkérdezhetsz vkit aki már főzött a kocsmába biztos akad vki ha más nem a kocsmáros.
12/12 Phoney 



válasza:





Egy normálisan lefőzött pálinkába már csak azért sem kerülhet metanol, mert ha elveszed mindazt az előpárlatot, ami még nem finom, akkor a metanol már rég lejött.
Egyébként egy hibátlanul erjesztett cefrében sokszor eleve nagyon kevés a metanol, de hibátlan cefrét erjeszteni nem olyan könnyű. Pl. ha büdös helyett illatos, az már jó jel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!