Lefőztem az idei pálinkát de főzés után beszürkült (SZILVA) ízre jó 48fokos lett . MEGVÁLTOZIK-E A SZÍNE HA LEFŐZŐM UJJBÓL?
Tegyél hozzá annyi vizet mint a pálinka, és LASSAN újra engedd át.Ügyelj a hűtővíz hőfokára.
A lényeg: ne utópárlattal állítsd be a szeszfokot. Amikor 30 és 40 fok közé esik a párlat, (nem az átlag, hanem az éppen lejövő), fejezd be a főzést, és desztillált vízzel, vagy szénsavmentes ásványvízzel állítsd be 52 fokosra.
Ez néhány nap alatt beáll 50-re, és nem szürkül be.
Előfordulhat egyes ásványvizeknél, hogy az edény alján néhány nap/hét alatt pelyhes, fehér csapadék válik ki, ami leül az aljára. No pánik, többrétegű gézzel egyszerűen kiszűrhető.
Sok sikert!
Köszönöm a válaszát .Lenne még egy kérdésem ,nekem ebből van 30l ha
lefőzöm ujjból veszít-e a mennyiségéből és a fokából ?? Előre is
köszönöm.
Jó, magázódjunk.
A mennyiségéből veszít, a fok pedig növekedni fog, hiszen kevesebb gyenge alkoholfokú utópárlat kerül bele.
A desztvizes beállításnál, viszont visszapótolja vízzel az utópárlatot, addig amíg 52 fokos lesz.
Összességében szerintem max 5-7% mennyiségi veszteség származik az ügyből.
Szerintem az ilyen oldalakon alaphelyzet a tegeződés.
Sok sikert, és számolj be az eredményről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!