Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lefőztem az idei pálinkát de...

Lefőztem az idei pálinkát de főzés után beszürkült (SZILVA) ízre jó 48fokos lett . MEGVÁLTOZIK-E A SZÍNE HA LEFŐZŐM UJJBÓL?

Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 17:39
 1/5 doboszoli ***** válasza:
100%

Tegyél hozzá annyi vizet mint a pálinka, és LASSAN újra engedd át.Ügyelj a hűtővíz hőfokára.

A lényeg: ne utópárlattal állítsd be a szeszfokot. Amikor 30 és 40 fok közé esik a párlat, (nem az átlag, hanem az éppen lejövő), fejezd be a főzést, és desztillált vízzel, vagy szénsavmentes ásványvízzel állítsd be 52 fokosra.

Ez néhány nap alatt beáll 50-re, és nem szürkül be.

Előfordulhat egyes ásványvizeknél, hogy az edény alján néhány nap/hét alatt pelyhes, fehér csapadék válik ki, ami leül az aljára. No pánik, többrétegű gézzel egyszerűen kiszűrhető.

Sok sikert!

2011. febr. 5. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszát .Lenne még egy kérdésem ,nekem ebből van 30l ha

lefőzöm ujjból veszít-e a mennyiségéből és a fokából ?? Előre is

köszönöm.

2011. febr. 7. 19:08
 3/5 doboszoli ***** válasza:

Jó, magázódjunk.

A mennyiségéből veszít, a fok pedig növekedni fog, hiszen kevesebb gyenge alkoholfokú utópárlat kerül bele.

A desztvizes beállításnál, viszont visszapótolja vízzel az utópárlatot, addig amíg 52 fokos lesz.

Összességében szerintem max 5-7% mennyiségi veszteség származik az ügyből.

2011. febr. 7. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi vagy köszönöm a választ nekem jó mindegyik de volt olyan hogy megszóltak .,kipróbálom remélem jó lesz
2011. febr. 8. 08:38
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Szerintem az ilyen oldalakon alaphelyzet a tegeződés.

Sok sikert, és számolj be az eredményről.

2011. febr. 8. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!