Pálinka főzés? Többi lent.
lassan egészen biztosan lehetmajd kapni jó főzőket.
Érdemes venni egy jó könyvet (több is van a piacon) és megtanulni mit hogyan kell csinálni.
Kereskedelmi forgalomban jelenleg nem nagyon találsz, csak ipari méretű desztilláló berendezéseket. A házi használatra megfelelőket rendszerint csináltatják.
Egyébként a jó pálinka titka elsősorban a lefőzés technológiáján és a cefre kezelésén múlik.
Keress rá neten, sok mindent meg lehet tudni, ha nem értesz valamit, írjál privátban, pár éve "űzöm az ipart"
"harmincezer forintba"
Azért aliha. Egy hőmérő több mint húszezer lehet.
Pár napos tanfolyam, ahol a hasznos alapokkal meg tudsz ismerkedni:
Pálinkafőzőket itt tudsz venni:
Ha tényleg pálinkát szeretnél készíteni, akkor azért 10 liter alattit ne vegyél, egy 10 literesnél már kábé 1 liternyi finom páleszt kapsz eredményként, ennyiért már érdemes nekilátni. Normális munkához azért inkább a 30 literest vagy az annál nagyobbat ajánlom. A 10 liter alattiak inkább a borpárlat készítéshez és hasonló finomságokhoz jók, de az még mindig illegális maradt (remélem, ebben is lesz idővel változás, vicces, hogy mondjuk sört nem csinálhatsz otthon, pálinkát pedig igen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!