Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nem értem, ez hogy lehet?

Nem értem, ez hogy lehet?

Figyelt kérdés

Olvastam olyanokat hogy valakit elkaptak és elvettek a jogsijat, pedig csak előző este ivott. Ezt akkor valószínűleg úgy kell elkepzelni hogy mondjuk ivott hajnali 3ig és reggel8kor vezetett, nem?

Vagy nem latom reálisnak, hogy mondjuk valaki este megiszik egy uveg bort aztán másnap reggel munkába menet meg mindig akkora az alkohol százalék benne hogy 0 25 feletti és elveszik a jogsijat?

júl. 31. 20:28
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Nem írtam erős sörrel kb kőbányai szintről van szó
aug. 1. 00:07
 22/30 A kérdező kommentje:

Tehát még mindig nem értem hogy lehet ha az elmondás alapján lévő dolgokat mondom és írtam be az alkohol kalkulatorba is.

Itt mindenki azt írja hogy biztos később ivott vagy erősebb piát. Nem. A kérdésem adott.

aug. 1. 00:09
 23/30 anonim ***** válasza:
59%

22

Először is a kalkulátor egy általános,becsült értéket ad meg kiürülési időnek.De az ember nem szériában gyártott egyforma gép.Ezért egyénenként lehet eltérés abban,hogy mennyi idő alatt dolgozza fel a szervezet az alkoholt.Így a biztonság kedvéért érdemes néhány órát pluszban rászámolni,ha valaki vezetni akar.

Ja és az ilyen kalkulátor oldalakon általában ott van egy ilyesmi figyelmeztetés is:

"A kalkulátor csupán becsült véralkoholszintet számol, nem alkalmas pontos érték megállapítására! Alkoholfogyasztást követően mindig viselkedjen felelősen, soha ne vezessen járművet, illetve ne végezzen balesetveszélyes egyéb tevékenységet!"

aug. 1. 00:43
 24/30 anonim ***** válasza:
59%

A rendőr elveheti helyben a jogsit, ha a szonda bármi kevés alkoholt mutat.

De ez nem vezetèstöl eltiltás X időre. Arról majd határozatot fog kapni.

aug. 1. 07:10
 25/30 anonim ***** válasza:
71%

De most a tényekkel vitatkozol, kérdező, teljesen feleslegesen.

Ittak a haverok? Igen.

Kimutatta a szonda? Igen.

Ennyire egyszerű.

Ha tudom, hogy reggel vezetek, nem iszom meg egy üveg bort, max egy pohárral, és máris nincs probléma.

aug. 1. 07:22
 26/30 anonim ***** válasza:
Még az is elég ha csak este tízig iszol.Lénxeg a mértékletesség és találni kalkulátort is.
aug. 1. 07:58
 27/30 anonim válasza:
8-12 óra kell hogy kiürüljön a szervezetből az alkohol és nem akarok butaságot írni de talán a bor az egyik ha nem a leghosszabb ideig benne maradó. Én azt mondom a 8 óra a minimum de ha lehet inkább 10-12 legyen amit vársz.
aug. 1. 08:10
 28/30 A kérdező kommentje:
Hát nekem furcsa h 1 liter bor este 6-10ig megivas után nem megy ki reggel 8ra 0.25 alkohol százalék alá felnőtt ferfibol. Kb lehetetlen
aug. 1. 19:15
 29/30 anonim ***** válasza:

28

Vannak 60 kilós felnőtt férfiak is.Annál a súlynál már a kalkulátorba beírva 16 órát ad meg kiürülési időnek liternyi bor esetén.Este hattól reggel nyolcig pedig csak 14 óra telik el.Tessék már is lehetséges..

aug. 1. 19:24
 30/30 A kérdező kommentje:
Itt konkrét emberekrol van szó akik nagyon nem 60 kilosak
aug. 1. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!