Ha összeöntök azonos mennyiségű szilva, cseresznye, barack, birs és törkölypálinkát, akkor vegyes pálinkát kapok?
Hát, otthon midnent úgy hív az ember, ahogy akar, szóval ha nagyon akarod, akkor ez is "vegyespálinka", de még ha utólagos keveréssel is készítik, az akkor is tisztán gyümölcspálinkákból szokott állni.
Ha az ilyen keverék kereskedelembe kerülne, akkor két teljesen különböző italfajtát kevertél össze (pálinkát és törkölypálinkát, azaz gyümölcspárlatot és törkölypárlatot), így a keverék nem pálinka, nem gyümölcspárlat, nem törkölypárlat, hanem egyszerűen "szeszesital" lenne.
Annak mi értelme lenne?
Az egyféle gyümölcsből készült pálinka nagyobb értéket képvisel élvezeti, és anyagi megközelítésből is.
A "vegyes" a legtöbb esetben leminősítést jelentett a tiszta (szilva, barack, körte, stb) gyümölcspálinkákkal szemben.
Ennek egyik oka, hogy a különböző gyümölcsök cefrésedése eltérő, a legtöbb vegyes úgy készült, hogy a minősége nem volt fontos szempont, csak "üssön".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!