Ti a különböző boroknál szoktátok érezni a füstös, csokoládés, vaníliás, meggyes, cseresznyés, málnás, erdei gyümölcsös ízeket?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ízeket leírni nem egyszerű. Ezért ha valami nem unalomig ismert ízt akarunk körülírni, más, sokkal gyakoribb ízhez célszerű hasonlítani.
Adott estben amúgy igen, a füstösség tökéletesen érezhető a borokban, a vanília, meg csokoládé is találó. A gyümölcsök nehezebb diók, talán kevésbé pontos közelítések, de sajnos ez van, sok mindent nem lehet az üggyel tenni
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ahogy Mojjo mondja.
Azt még érteni kell hozzá, hogy ahogy egyre többet kóstoltál egyfajta italból (ez esetben a borból), annál különbözőbbé válnak, és annál több íz jelenik meg bennük. Olyan ízek, amiket muszáj vagy hasonlítani valamihez, hogy másnak is el tudd mondani, mit éreztél.
Én pl. emlékszem, mikor még minden bourbon whiskyt csak "bourbonízűnek" éreztem, aztán ahogy fogytak az üvegek, egyre jobban szétváltak édesebb/szárazabb, gyümölcsösebb/fűszeresebb irányba, majd azon belül is különbözni kezdtek, és elkezdte őket konkrétabb jegyekre bontani a fejem. Lényegében minden italfajtánál ugyanez történik, ha foglalkozol velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!