Cseresznyepálinkát szeretnék majd főzetni, tapasztalat ezügyben? Bővebben odalent
Olvastam sokmindent a cseresznyepálinkáról,hogy kell hogyan stb.
Viszont a magjától marad neki valami fura utóize(másnál mikor kóstoltam,nem izlett).
A kimagozása elég ceremóniás,és időigényes mint tudjuk.
Viszont ha gyümölcscentrifugával csinálnám? Kiforrna,vagy szükséges a forráshoz a gyümölcshús is? Tudom igy kevesebb cefre lenne,de nekem a minőség sokkal fontosabb mint a mennyiség. Mindenféle hozzáadott plusz nélkül szeretném,se cukor,se élesztő stb...
Köszönöm ha tudtok ezügyben valamit tanácsolni
Kimagozod, nincs mese!
A gyümölcshúsra szükség van és hiszed-nem hiszed, cukorra is. Élesztőre nem.
Nem olyan nehéz kimagozni. Egy fúrógépbe fogható keverőszárral összezúzod és egy gyümölcsös rekeszen átpasszírozod. A rekeszt egy műanyagládára teszed, a passzírozáshoz pedig egy vastagabb gumilap (pl csempe fugázó) tökéletesen megfelel. Hasonlóan ehhez:
https://www.youtube.com/watch?v=wt21Gg-8CKQ
Az élesztő elhagyása bizonytalan erjedést vonhat maga után, a cukor meg egyéni, de általában 1-3% használata kellemesebb ízű pálinkát eredményez.
Ittis elég ellentmondásosak a tanácsok :D
Mindegy,lesz ahogy lesz.. Lehet nem is lesz belőle semmi a mostani rengeteg eső miatt. 1 fám van csak,igaz az nagyobb mint a szomszéd diófája, nemtudom mennyi lesz majd rajta.
Garantálom, hogy az utcán hamarább elüt egy autó, mint mérgezést kapsz a cseresznyemag cianidtartalmától.
Én már rég nem élnék, ha igaz lenne.
Ugyancsak valós dolog: Nem vicclapban olvastam, hogy 5 (olvasd: ÖT) kajszibarackmag annyi ciánvegyületet tartalmaz hogy egy gyerek meghalhat tőle. (Igaz, úgy volt írva hogy meghalHAT). Kölyökként a barátaimmal nem öt, de még 50-nél is több barackmagot törtünk meg és elrágtuk. Évtizedek óta élünk.
Újabb téveszme, ami nem tárgya a kérdésednek, de leírom: köztudott, hogy a tiszafa (Tacsus baccata) halálosan mérgező. Ez így igaz, de kivételt képez a piros bogyótermése, ami ősszel megérve édeskés és fogyasztható. Szoktam itt-ott enni belőle, sőt a kis unokáimnak is adtam belőle, amit jóízűen elfogyasztottak. Kérem, senki ne vádoljon felelőtlenséggel, merthogy kockára tettem a kis unokáim életét. Tudtam mit csinálok. Az unokák jóval 20 év fölöttiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!