Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha rizspálinkát szeretnék...

Ha rizspálinkát szeretnék csinálni házilag, akkor sima bolti ("A" vagy "B") rizst használhatok? Nem valamilyen másfajta rizs kell hozzá?

Figyelt kérdés
És azt meg tudnátok mondani,hogy milyen íze van?
2010. okt. 27. 17:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

":D az milyen pálinka, ami 15%-os?"


Semilyen! Valamilyen kémiai analfabéta kitalálta.Iskolai tananyagban benne van az alkoholos erjedés ami 15% alkoholtartalomnál leáll mert a gombák elpusztulnak!Ezért van a pálikafőzés amivel ebből a 15%-os töménységből kidesztillálnak 50-60%-os pálinkáz! Desztillálás nélkül a cukorból csak 15%-os bor lesz, de nem rizsbor az hanem cukorbor.

2010. okt. 27. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 Phoney ***** válasza:
87%

** Kedves Kérdező **


A GYIK Akadémia konszenzusa alapján (:DD)


- tökmindegy, milyen a rizs, sőt ki is hagyhatod

- a recept nem rizspálinka, hanem cukorbor

- csak akkor csináld meg, ha vedelni akarsz, de még 300 Ft-os Ezerjóra (bor) sincs pénzed

2010. okt. 27. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm szépen a hasznos válaszokat

Egy ismerősömnek akartam kedveskedni vele,de úgy látom nagyon rossz ötlet volt :(

2010. okt. 27. 20:39
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha kedveskedni szeretnél szerintem csinálj inkább valami gyümölcsös likőrt pl. limoncsellót, az egyszerű is és mégiscsak te csináltad. kedves ötlet.
2010. okt. 27. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
52%

szia! de van ilyen, hogy rizsből martini.úgy ,ahogy a recepted írja. egyik kolléganőm évek óta csinálja panelban kb.8 db ötliteres üveg van állandóan forgásban

az érlelést illetően.úgy fejtik le,mint a bort.

többször hozott már kóstolót, szép aranysárga színe van,valóban vermuthoz hasonló az íze.

szóval nem rizspálinka, hanem inkább rizsbor.

szerintem nyugodtan vágjál bele, és tényleg mindegy , milyen rizs,az olcsóbb fajta is jó, de azért ne törmelék legyen.

üdv.

2010. okt. 28. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:

Lásd:

[link]

2011. márc. 14. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
Kapcsolódó fórum: [link]
2011. márc. 14. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 frequency válasza:

4 dkg élesztő????


Ahham.Biztos nem lesz totál élesztőíze.áááááááááá dehogy.

2014. szept. 14. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim válasza:
4 dkg = 40 g..... mi a sok ebben?
2016. szept. 1. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 Netre járó lélek ***** válasza:

A sake vagy soujo (rizspálinka) készítése nem egyszerű. Hetekig kell érlelni a rizst vízben, s sake és sake közt is van különbség. Az egyiket készítik fehér rizsből. A másikat barna rizsből. A barna rizsnél érlelhetik akár 3-6 hónapig is a rizst. A risz érlelés időszaka meghatározhatja, hogy milyen sake-ról is beszélünk.


Jaaa és igazán jó sake receptet alig lehet találni a neten. Két fajta sakefőző van. A családi és a gyári. Mindegyikük féltve őrzi a receptjüket. S az érlelőhordó sem mindegy, hogy milyen fából van. S az élesztő sem mindegy. Nem sima élesztőt használnak hozzá, hanem kimondottan erre nemesített élesztőgomba fajtát. Használható ugyan sima is hozzá, de íze is más lesz és a színe is.

2016. nov. 8. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!