Ha rizspálinkát szeretnék csinálni házilag, akkor sima bolti ("A" vagy "B") rizst használhatok? Nem valamilyen másfajta rizs kell hozzá?
":D az milyen pálinka, ami 15%-os?"
Semilyen! Valamilyen kémiai analfabéta kitalálta.Iskolai tananyagban benne van az alkoholos erjedés ami 15% alkoholtartalomnál leáll mert a gombák elpusztulnak!Ezért van a pálikafőzés amivel ebből a 15%-os töménységből kidesztillálnak 50-60%-os pálinkáz! Desztillálás nélkül a cukorból csak 15%-os bor lesz, de nem rizsbor az hanem cukorbor.
** Kedves Kérdező **
A GYIK Akadémia konszenzusa alapján (:DD)
- tökmindegy, milyen a rizs, sőt ki is hagyhatod
- a recept nem rizspálinka, hanem cukorbor
- csak akkor csináld meg, ha vedelni akarsz, de még 300 Ft-os Ezerjóra (bor) sincs pénzed
Hát köszönöm szépen a hasznos válaszokat
Egy ismerősömnek akartam kedveskedni vele,de úgy látom nagyon rossz ötlet volt :(
szia! de van ilyen, hogy rizsből martini.úgy ,ahogy a recepted írja. egyik kolléganőm évek óta csinálja panelban kb.8 db ötliteres üveg van állandóan forgásban
az érlelést illetően.úgy fejtik le,mint a bort.
többször hozott már kóstolót, szép aranysárga színe van,valóban vermuthoz hasonló az íze.
szóval nem rizspálinka, hanem inkább rizsbor.
szerintem nyugodtan vágjál bele, és tényleg mindegy , milyen rizs,az olcsóbb fajta is jó, de azért ne törmelék legyen.
üdv.
4 dkg élesztő????
Ahham.Biztos nem lesz totál élesztőíze.áááááááááá dehogy.
A sake vagy soujo (rizspálinka) készítése nem egyszerű. Hetekig kell érlelni a rizst vízben, s sake és sake közt is van különbség. Az egyiket készítik fehér rizsből. A másikat barna rizsből. A barna rizsnél érlelhetik akár 3-6 hónapig is a rizst. A risz érlelés időszaka meghatározhatja, hogy milyen sake-ról is beszélünk.
Jaaa és igazán jó sake receptet alig lehet találni a neten. Két fajta sakefőző van. A családi és a gyári. Mindegyikük féltve őrzi a receptjüket. S az érlelőhordó sem mindegy, hogy milyen fából van. S az élesztő sem mindegy. Nem sima élesztőt használnak hozzá, hanem kimondottan erre nemesített élesztőgomba fajtát. Használható ugyan sima is hozzá, de íze is más lesz és a színe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!