Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha rizspálinkát szeretnék...

Ha rizspálinkát szeretnék csinálni házilag, akkor sima bolti ("A" vagy "B") rizst használhatok? Nem valamilyen másfajta rizs kell hozzá?

Figyelt kérdés
És azt meg tudnátok mondani,hogy milyen íze van?
2010. okt. 27. 17:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%
hahahaha :D jajj ne nevettess kérlek :D és mégis hogy csinálnál bolti rízsből pálinkát? :D azt "nyers" fehéritetlen rízsből szokták csinálni amely még nedves :D és nagyon bonyolult épp ezért nem szoktak házilag csinálni.
2010. okt. 27. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:

Receptet találtam,az nem tűnik bonyolultnak...de semmi utalás nem volt a rizs fajtájára.Tartottam tőle hogy ez nem ilyen egyszerű...

Köszönöm a válaszod!

2010. okt. 27. 18:07
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Jó lenne, ha leírnád, vagy valahogyan elküldenéd a receptet, mert valószinüleg elég hiányos, vagy megbizhatatlan lehet. Első legnagyobb kérdés, hogy milyen enzimekkel végzed, vagy végezteted a keményítő-cukor átalakítást? Ha ez nincs a receptben megoldva, akkor kutyafülét sem ér!
2010. okt. 27. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:

Egy 5 l-es befőttes üvegbe kell tenni a következőket:

1 kg rizs,2 kg cukor,10 dkg mazsola,2 dkg élesztő,1 citrom karikázva,az egészet felönteni felforralt,lehűtött vízzel.

Tüllel letakarni,egy hétig minden nap megkeverni,aztán 6 hétig hűvös helyen érlelni kell.Leszűrve,lehűtve kell fogyasztani.

Állítólag.


Vagy:

1,5 kg rizs

1,5 kg cukor

egész fahéj

egész szegfűszeg

4 dkg élesztő

10 dkg mazsola

2 citrom karikázva


Vízzel felönteni,lecelofánozni,azt megszurkálni,28 napig érlelni,leszűrni,lehűteni

2010. okt. 27. 18:30
 5/20 Phoney ***** válasza:
62%

Hát ez rizzsel ízesített cukorszesz, kéremszépen:D


Ha címkézni kellene, akkor úgy nézne ki, hogy


RIZS ÍZESÍTÉSŰ SZESZESZITAL

Készült: víz, finomszesz, természetes ízesítők felhasználásával.


Az alkohol nagyobbik része itt a cukorból származik.

2010. okt. 27. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 Phoney ***** válasza:
93%

Ja elnézést, eltévedtem, ez nem is pálinka, vagy hasonló, ezt nem kell lepárolni:D


Ez cukorbor. Sokan a Martini-hez hasonlítják az ízét, valami szeszminiszter el is indított egy ilyen receptet, hogy "martini rizsből".

2010. okt. 27. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
79%
A recepthez: rendes rizs kell hozzá. Ha megcsinálod,akkor erős,semleges ízű pálinkát kapsz! Ha valamilyen aromát is teszel hozzá,akkor lesz valamilyen más íze. Nyugodtan készítsd el,én már sokszor csináltam ilyent.
2010. okt. 27. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
95%

"Ha megcsinálod,akkor erős,semleges ízű pálinkát kapsz"


Milyen erős pálinkát kapsz? Azt se tudod hogy a pálinkát a cefréből le kell desztillálni? A bor erjedésekor 15%-nál erősebb bor nem lehet!Hol van az még a pálinkától ami 50% fölött kezdődik! Az érett rízsben egy milligramm cukor nincs ami megerjedne! A keményítőt először cukorrá kell alakítani és utána erjesztik a gombák alkohollá!

2010. okt. 27. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 Phoney ***** válasza:
100%
:D az milyen pálinka, ami 15%-os?
2010. okt. 27. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

" kg rizs,2 kg cukor,10 dkg mazsola,2 dkg élesztő"


A rizs teljesen felesleges hozzá! Kémiaaaa!!!

2010. okt. 27. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!