Ha rizspálinkát szeretnék csinálni házilag, akkor sima bolti ("A" vagy "B") rizst használhatok? Nem valamilyen másfajta rizs kell hozzá?
Receptet találtam,az nem tűnik bonyolultnak...de semmi utalás nem volt a rizs fajtájára.Tartottam tőle hogy ez nem ilyen egyszerű...
Köszönöm a válaszod!
Egy 5 l-es befőttes üvegbe kell tenni a következőket:
1 kg rizs,2 kg cukor,10 dkg mazsola,2 dkg élesztő,1 citrom karikázva,az egészet felönteni felforralt,lehűtött vízzel.
Tüllel letakarni,egy hétig minden nap megkeverni,aztán 6 hétig hűvös helyen érlelni kell.Leszűrve,lehűtve kell fogyasztani.
Állítólag.
Vagy:
1,5 kg rizs
1,5 kg cukor
egész fahéj
egész szegfűszeg
4 dkg élesztő
10 dkg mazsola
2 citrom karikázva
Vízzel felönteni,lecelofánozni,azt megszurkálni,28 napig érlelni,leszűrni,lehűteni
Hát ez rizzsel ízesített cukorszesz, kéremszépen:D
Ha címkézni kellene, akkor úgy nézne ki, hogy
RIZS ÍZESÍTÉSŰ SZESZESZITAL
Készült: víz, finomszesz, természetes ízesítők felhasználásával.
Az alkohol nagyobbik része itt a cukorból származik.
Ja elnézést, eltévedtem, ez nem is pálinka, vagy hasonló, ezt nem kell lepárolni:D
Ez cukorbor. Sokan a Martini-hez hasonlítják az ízét, valami szeszminiszter el is indított egy ilyen receptet, hogy "martini rizsből".
"Ha megcsinálod,akkor erős,semleges ízű pálinkát kapsz"
Milyen erős pálinkát kapsz? Azt se tudod hogy a pálinkát a cefréből le kell desztillálni? A bor erjedésekor 15%-nál erősebb bor nem lehet!Hol van az még a pálinkától ami 50% fölött kezdődik! Az érett rízsben egy milligramm cukor nincs ami megerjedne! A keményítőt először cukorrá kell alakítani és utána erjesztik a gombák alkohollá!
" kg rizs,2 kg cukor,10 dkg mazsola,2 dkg élesztő"
A rizs teljesen felesleges hozzá! Kémiaaaa!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!