Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik almából jön ki több...

Melyik almából jön ki több pálinka?

Figyelt kérdés
Célom minél olcsòbb almából, minél többet főzni.
febr. 29. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Almából pálinka?Ahhoz rengeteg cukor kell hogy iható legyen ha sokat iszol belőle lesz olyan fejfájás hogy még a napot is megbánod.Almabor inkább.
febr. 29. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor vmi mas gyumolcs?
febr. 29. 19:02
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

Valójában szinte egyformák. Nekem a nyári fajtákból főzött jobban ízlik, de azok sem adnak ki többet mint a télálló fajták. Talán az édesebbek, mint a golden egy kicsivel többet adnak, de ez az adott év időjárásától is függ.

Én max 3% cukor hozzáadásával főzöm és kitűnő pálinka van belőle.

febr. 29. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Phoney ***** válasza:
97%

ma 19:00

Annak, aki síkhülye az alma cefrézéséhez és/vagy a lepárláshoz. A szakmában már 220 (igen!) éve is tudták hogy az almát rendesen pépesíteni kell, különben szart ér az egész.

febr. 29. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Az a baj a legtöbb pálinkafőzővel, hogy az elejét-utolját jó bőven belepárolja, aztán lesz egy ihatatlan szarság, egy gatyaszaggató méreg.

Tanulj meg rendesen pálinkát főzni, és a minőséggel foglalkozz. Mindenből lehet pálinkát főzni, nekem a kedvencem a sárgarépa és a zellerpálinka, de ittam már mindenféle déligyümölcsből is. Keresd meg a Pálinka Nemzeti Tanács szakmai anyagait, tanfolyamait.

márc. 1. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Amelyiknek magas a cukor tartalma.

Ne félj megkóstolni,reszelni,pépesíteni kell.Ámbár így is csak 6.5 liter körül szokott adni.

márc. 1. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A hatos jól mondja. Minél magasabb a cukorfok annál magasabb a kihozatal.
márc. 2. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Nyilván cukorfoktól függ.

Én inkább arra válaszolnék, hogy mitől lehet elvárni karakterességet (mert ez a minél több kihozatal, ennek nem sok értelme van, a legtöbbet a boltból lehet kihozni), és itt rácsatlakoznék a 3. válaszolóra, a nyári almák ízesebb, illatosabb pálinkát adnak, nekem az egyik kedvencem a pamuk alma, ahhoz hasonló intenzív alma illatú és ízű pálinkát semelyik másik almától nem várhatsz el, a nyomába nem érhet egyik sem. Csak hát a pamuk nem egy elterjedt fajta, leginkább Baranyában és Somogyban lehet megtalálni ma is háztájnál.


Kérdés volt, ha alma nem, akkor melyik gyümölcsnek kiemelkedő a kihozatala, és a kérdésre mégis illik válaszolni, szóval a szőlő az, aminek magas a kihozatali aránya. Annak a nyomába nem lép az alma, de a legtöbb gyümölcs sem. Szőlők közül, hogy melyiknél lehet számítani kiemelkedő cukorfokra ideális időjárás mellett, annak könnyű utánanézni.

márc. 3. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!