Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Elég régóta napi szinten...

Elég régóta napi szinten iszok alkoholt. Ha pár napig kihagyom akkor tisztúl a máj valamennyit ?

Figyelt kérdés
Úgy tudom,hogy regenerálodik a máj. Mennyi időt kéne kihagynom pia nélkül ?
febr. 16. 04:46
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Az hosszú hónapokba telik, egy folyamat.

Az étkezéssel is rá kell segíteni.

Teljes életmódváltás.

Sok sikert!

febr. 16. 04:49
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
konkrétan soha többet nem ihatnål alkoholt ,ės igy is lassu folyamat lenne regenerålodás és nem is hiszem hogy telejes lehetne .
febr. 16. 07:15
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
A máj 3-4 nap után elkezd regenerálódni de hónapokig tart egyébként a folyamat mire újra tökéletes lesz.
febr. 16. 08:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szedjél valami Máriatövis-kivonatot, én is elég régóta iszogatok, nemrég voltam laboron, nincs gond. Én pl. Legalont szedek.
febr. 16. 08:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

És mennyit iszol?

Csak mert ha rendesen "megérzed" , és ez minden napos, akkor ott már az idegrendszer is sérült, deformálódott, ami legalább akkora, ha nem nagyobb baj, mint a máj tönkretétele.

És minimum annyi idő hogy nagyjából rendbe jöjjön, mint amennyi ideje egyáltalán iszol.

febr. 16. 08:59
 6/8 anonim ***** válasza:

A májnak ezer más mérget is fel kell dolgoznia az alkoholon kívül. Az egész attól függ, hogy mekkora mennyiségű alkoholt iszol? Mert ha csak egy kétcentest bekapsz minden vacsora előtt aperitifnek, akkor semmi baj nem lesz.

[Őfelsége II. Erzsébet már délben kezdte egy aperitiffel és délután majd este is fogyasztott alkoholt. De igen mértékletesen. 96 éves koráig élt. Igaz, az étkezését is szakemberek szervezték, ahogy a pijálását is. De fatális tévedés az, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás tönkreteszi a májat, mindegy milyen kicsit iszol...]

febr. 16. 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:
72%
Mivan? Szerdán vérvételre mégy? És szégyelleni fogod a bilirubin szintedet az egészségügyi személyzet előtt?
febr. 16. 23:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
én is heteket hallottam legalább. de hónapok a reálisabb, úgy hogy teljes szünetet tartasz. az hogy egész héten nem iszol, majd hétvégén 1-2 nap kiütöd magad szintén nem jó
febr. 16. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!