Sacher krémlikőrt hogyan készíthetnék házilag?
Karácsonyra rendszerint saját krémlikőröket készítek ajándékba is meg saját fogyasztásra is, jellemzően tojáslikőrt vagy csokilikőrt. Most eszembe jutott, hogy Sacher (jellegű) italt készítenék, de a Google nem volt a barátom.
Arra gondoltam, hogy sima csokilikőr recept alapján étcsokiból és barackpálinkából hoznám össze, de nem tudom, milyen eredményt érnék el. Szerintetek érdemes lehet megpróbálni vagy inkább ne újitsak és maradjak a már kipróbált recepteknél?
Amit ma a magyar köztudatban "krémlikőrnek" neveznek, az tejszínlikőr (cream liqueur), csak az ízesítés változik.
A sacher-jelleghez szerintem is inkább csokilikőr kéne, a baracklekváros ízt meg egy megfelelő jellegű, nem túl nagy arányban hozzáadott barackpálinkával lehetne a legjobban megoldani, a savanyúságot egy kis citromsavval beállítva.
Ebből így csak csoki likőr lesz.
Maradj a megszokott úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!