Magnélküli szőlőből is készíthető bor? Ha igen, melyikből érdemes?
Figyelt kérdés
2021. okt. 12. 20:44
1/4 anonim válasza:
Persze, a szőlőmag nem összetevője a bornak :-) A fajtákat sajnos nem ismerem.
2/4 anonim válasza:
Nekünk 1 fajta magnélküli szőlőnk van, de nem tudom a fajtáját, csak magnélkülinek hívom. Nagyon jó édes, persze hogy lehet belőle bort készíteni, bár én sajnálnám ezt a jó szőlőt ahhoz. Mint ahogy a csemegeszőlőt is.
3/4 anonim válasza:
A magnélküli szőlők nem borszőlők (tudomásom szerint)! Nem! Silány minőségű bor lesz belőle, olyannyira, hogy azt átugorja még egy bolti olcsó 400 forintos bor is! Nincs értelme! Lehet egyébként, kierjeszthető, bogyózod, zúzod, pektinbontás, préselés, majd mivel nincs sava ezeknek a szőlőknek, így pH korrigálás, fajélesztő, élesztőtápanyag, lezár, kierjed. Fejtés, derítés. Csináltam már, tök felesleges volt, kalandnak jó, hobbiból!
Lehet belőle akár pálinkát is, ekkor nyilván elég kierjednie, utána főzhető. Sokkal több értelme van, mint bort készíteni belőle!
4/4 mindentudó99 válasza:
Bármiből lehet csinálni aminek van leve és cukortartalma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!