Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Magnélküli szőlőből is készíth...

Magnélküli szőlőből is készíthető bor? Ha igen, melyikből érdemes?

Figyelt kérdés

2021. okt. 12. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Persze, a szőlőmag nem összetevője a bornak :-) A fajtákat sajnos nem ismerem.
2021. okt. 12. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Nekünk 1 fajta magnélküli szőlőnk van, de nem tudom a fajtáját, csak magnélkülinek hívom. Nagyon jó édes, persze hogy lehet belőle bort készíteni, bár én sajnálnám ezt a jó szőlőt ahhoz. Mint ahogy a csemegeszőlőt is.
2021. okt. 12. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
80%

A magnélküli szőlők nem borszőlők (tudomásom szerint)! Nem! Silány minőségű bor lesz belőle, olyannyira, hogy azt átugorja még egy bolti olcsó 400 forintos bor is! Nincs értelme! Lehet egyébként, kierjeszthető, bogyózod, zúzod, pektinbontás, préselés, majd mivel nincs sava ezeknek a szőlőknek, így pH korrigálás, fajélesztő, élesztőtápanyag, lezár, kierjed. Fejtés, derítés. Csináltam már, tök felesleges volt, kalandnak jó, hobbiból!

Lehet belőle akár pálinkát is, ekkor nyilván elég kierjednie, utána főzhető. Sokkal több értelme van, mint bort készíteni belőle!

2021. okt. 13. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Bármiből lehet csinálni aminek van leve és cukortartalma
2021. okt. 13. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!