Simán csak malátából készíthető cefre?
Figyelt kérdés
Tehát hogy a kukoricát nem főzöm meg hanem csak kicsiráztatom és összedarálom, hozzá adom az árpa malátát egy hordóba. Felengedem vízzel , hozzá a sör vagy bor élesztő és kész. Az enzimek átalakítanák a keményítőt cukorrá anélkül is hogy előtte jól megfőzném a darált kukoricát?2018. jan. 21. 14:09
1/2 Phoney válasza:
Ha „felengedem vízzel , hozzá a sör vagy bor élesztő és kész”, akkor az enzimek leginkább semmitse fognak csinálni a keményítővel. Ennyi tudással ne próbálj gabonát cefrézni, mert abból csak rothadt puliszka lesz. A gabona cefrézése lényegében ugyanaz, mint a sörfőzés, csak nehezebb. Nem árt előbb megtanulni, és lehetőleg nem pársoros gyakorikérdéses válaszok alapján.
2/2 A kérdező kommentje:
Lefőztem már az elmúlt két évbe vagy ~200 litert, gabonából a hagyományos módszerrel csak érdekelt h az amiláz tudna e dolgozni anélkül is h megfőzném.
Sokba van a gáz, ha valaki tud valami költséghatékonyabb eljárást szívesen elolvasnám.
2018. jan. 22. 17:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!