Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cékla pálinka főzés, cefre...

Cékla pálinka főzés, cefre hogyan?

Figyelt kérdés
Hogy kell céklából cefrét csinálni?

2017. szept. 17. 18:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem sehogy, nincs cukor foka.
2017. szept. 17. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy csináld, mint az uborkapálinkát!
2017. szept. 17. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, salátaként is megecetesedik, de nincs normális erjedése.
2017. szept. 17. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Elsöre hülyeségnek véltem. Irány a Gugli! Sok sikert!
2017. szept. 17. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
16%

Pálinka sosem lesz belőle mert azt csak gyümölcsből lehet főzni.

Esetleg nézd meg az égetett szesz készítését burgonyából.

Fajélesztő biztosan kell hozzá.

2017. szept. 17. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Megmosod, meghámozod, hogy ne legyen föld íze a párlatnak. Felaprítod, teszel hozzá cukrot bőven mivel nem túl sok van benne természetesen, mázsánként én tennék 5-8 kilót. Fajélesztőt érdemes használni, mivel sokkal gyorsabb tisztább lesz az erjedés. Az erjedés ideje alatt minden nap át kell mozgatni a cefrét, hogy a teteje ne ecetesedjen, és hogy pépesedjen mire főzésre kerül a sor. Én erre fúrógépet és malterkeverőt szoktam használni. Ha kierjedt kifőzeted és már lehet is vele az ismerősöket riogatni. Ne hívd pálinkának, maradjon az csak annak ami, párlatnak.
2017. szept. 17. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem hülyeség, hallottam már jó céklapálinkáról. Viszont fogalmam sincs, hogy hogyan kellene hozzáfogni. Semmilyen írást nem találok róla.
2017. szept. 17. 20:33
 8/18 A kérdező kommentje:

Tényleg nincs értelme? Aki azt mondja, hogy jó, az hazudik? El nem tudom képzelni milyen lehet...

Köszönöm a válaszokat!

2017. szept. 17. 20:34
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos lehet jó párlatot készíteni belőle, aminek szép tiszta cékla íze van. De lássuk be őszintén szeszes italban a legtöbb ember nem igazán kívánja a cékla ízét. Ha kíváncsi vagy rá és nem sajnálsz pár ezer Forintot próbáld ki, ha nem ízlik többet nem készítesz.
2017. szept. 17. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
78%
Én tennék bele keményítő bontó enzimet is.
2017. szept. 17. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!