Mennyi ideig tart kb 70 liter cefre kifőzése? Kb mennyi l pálinka lesz belőle?
Figyelt kérdés
2017. júl. 27. 12:19
2/10 anonim válasza:
88L sárgabarackból lett 7.5L pálinka 50.5 fokos.
6 nap telt el amíg leadás és a kifőzés között.
3/10 anonim válasza:
Erre a kérdésre senki nem fog tudni konkrét választ adni. Először is, azt sem tudjuk, hogy mekkora főzővel szeretnéd kifőzni a 70L cefrét. 10 literes készülékkel vagy 100-assal. De vegyük alapul a max. engedélyezett százast, megfelelő gázzsámollyal. Nos kb 45-50 percen belül meg kell kezdődnie a csorgásnak, és onnantól 2-2.5 óra a végéig. Ez azonban függ attól is, hogy mennyire fűtesz alá, illetve meddig engeded le. A kihozatali arányszámokat itt megtalálod: (De természetesen ez is nagyban függ a cefrézéstől, a cefre minőségétől, és a főzőmestertől is.) [link]
4/10 anonim válasza:
Első vagyok.
Bocs, elnéztem.
Általában 10-zel lehet osztani, szal én yan 70 literre tippelnék nagyjából.
5/10 anonim válasza:
Szóval 70 liter cefréből ből 70 liter pálesz , na ne. Egyébként úgy kb háromnegyed nap. Ha nem kelsz korán mondjuk 8 kor oda teszed és egyszerre kifőzöd az egész mennyiséget. Ugye kétszer kell főzni. Első főzés után cefre kiöntözés főző kimosás. Aztán kifőzöd az előpárlatot mégegyszer. Hogy mennyi lesz? Gyümölcse válogatja.
7/10 anonim válasza:
A tornyos ( egylépcsős, pl. Kothe, Müller és klónjaik ) főzőkkel egymenetben kifőzhető a pálinka.
" kifőzöd az előpárlatot mégegyszer" Az alszeszt vagy vodkát főzöd ki még egyszer. Bár mostanában egyre nagyobb divat az ep-up kifőzése is, de az már egy másik történet. :)
8/10 anonim válasza:
Igazad van elírtam. Az alszeszt kell újra főzni.
9/10 anonim válasza:
Ez rengeteg tényezőtől függ.Nekem a kétlépcsős, 100 literes 6.-7 óra fával fűtve. Sparen Sie bitte !Nekem tiszta kajszi 80 literből 4,5 liter ,ohne zucker.Persze kinyitottam az üveget ,nem kellett megkérdezni milyen Pálesz,A 10 % csalás ,ez kaposvári zucker.A d.-i pálinkafőzőben a csúcs 150 liter 333 literes főzövel.Kb 2 zsák cukor lehetett benne. Tilos !
10/10 anonim válasza:
A főzési idő kicsit soknak tűnik, a kihozatal meg kicsit kevésnek. ( Még napfény nélkül is. Igaz nem tudom milyen fajtájú sárgabarackból cefréztél, mekkora volt a BRIX induláskor, és hol állt meg, hány foknál vágtál stb... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!