Vegyesen válogatott cefrét hogyan kell "gondozni?
Mi a cefrébe csak olyan gyümölcsöt szoktunk tenni amit meg is ennénk, tehát a gyümölcsöt megmossuk a hibás részeket kívágjuk, a szilvát kimagozzuk. A hordó méretét úgy választjuk ki,hogy az legfeljebb három nap alatt megteljen.
Mi naponta egyszer meglátjuk, de ebben sokan nem értenek egyet.
A kissebb hórdók azért jók mert a cefre beérése egyszerre történik, így légmentesen lezárva lehet tárolni a kifőzésig.
„Cefre” alatt azt érted, hogy hordóba tetted a gyümölcsöt?
A pálinka sajnos nem zacskós leves, nem lehet pár soros tanácsok alapján jó cefrét erjeszteni (vagy legalábbis csak igen esetlegesen).
Legalább egy ilyet nem ártott volna elolvasnod, mielőtt belekezdesz, de ha nem bűzik, akkor még valszeg menthető:
Remélem kimagoztad!!!
Nehogy maggal főzesd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!