Cékla pálinka főzés, cefre hogyan?
A cukortartalma 7%, tehát valamivel kevesebb az almáénál. A keményítője minimális, azzal kár foglalkozni. Mint minden cukortartalmú élelmiszert, ezt is be lehet cefrézni, ha jól összepépesíted és beállítod a savszintet, mert utóbbi nélkül a cékla valszeg rohadni fog. (Ha nagyon sűrű-száraz, akkor esetleg víz is kellhet bele.)
Persze a cefrézés általános szabályait sem árt ismerni hozzá.
Az ízéről... hogy a Brillnél egy jól beállított finomtóoszloppal sikerül valami finomat elkapni a cékla meg egyéb zöldségek ízéből, az sajnos nem feltétlenül jelenti azt, hogy kisüstön is érdemes erőlködni vele. Szóval nagyon ne számíts rá, hogy finom lesz.
"Na akkor fogsz kapni igazán ihatatlan pálinkát ha cukorrépát teszel bele."
Nem baj. Én 26 éve absztinens vagyok. Aki meg jár hozzám dolgozni, annak minden mindegy, csak butítson. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!