Magyarországon lehet kapni minőségi édes vörösbort?
Na ez bemutatja gyönyörűen, hogy mivel van probléma az országban.
Az emberi kapcsolatokat a beleugatas, kontrollgyakorlás, dominancia szövi át. A prolizás, ha nem nem velünk értenek egyet.
Hát majd ha temetnek, kedves sznob embertársam, biztosan nem a személyisegedet fogják siratni a sírod körül, hanem azt, hogy többet nem adsz tanácsot boroknál.
Gratulálok. Undorító emberi szokás.
Attól, hogy a minőségi édes vörösbor fehér holló, még létezni létezik. Persze nem 1200-ért.
(De a portói – pl. Royal Oporto – igazából nem az, mert az nem tiszta bor, hanem likőrbor.)
"Az emberi kapcsolatokat a beleugatas, kontrollgyakorlás, dominancia szövi át. A prolizás, ha nem nem velünk értenek egyet."
Egyetértek. De sznobozás és a piros nyomkodása, illetve a többségi csoport nagyobb hangerővel szerzett vélt igazának szajkózása mennyivel jobb tulajdonság?
Magam is a félédeset szeretem jobban mert nem vagyok nagy boros, ennek ellenére elfogadom, hogy általában az nem a minőségi.
Nagyon ritka a félszáraz, ami igazán ízlik.
Persze tudom, alacsony intelligenciához általában maga egó tartozik, és szereti mindenki "nemesnek" és kivételezettnek érezni magát, és ezt a világképet töri össze, amikor valaki szembesíti azzal, hogy amit csinál, az nem épp felső tízezerre vall (legalábbis ezt hiszik).
#11
Az a szomorú hogy nem csak a fotelhuszàrok… elég sok helyen voltam már ahol megkérdeztem hogy milyen édes boruk van, úgy néztek rám mintha megháborodtam volna és közölték hogy semmilyen. De pl az aldiban se tudok semmilyen édeset venni, CSAK száraz / félszáraz van.
Bárcsak ilyen nethuszárkodás lenne csak. :(
@12:56
Érdemes volna elgondolkodni rajta, hogy lehet akkor a probléma tényleg az ön készülékében van.
#17
Nem érzem problémának hogy édes italokat szeretek, akkor se ha a sznobok emiatt vonyítva vergődnek 😘
ma 13:00
„Érdemes volna elgondolkodni rajta”, hogy nem vagy-e kicsit beszűkülve kulturálisan.
A századfordulós nagypolgárok (nem újgazdagok!) kiröhögtek volna, ha azt mondod, hogy az édes bor nem minőségi. Még champagne-ból is az édes fogyott a legjobban. Ezek szerint akkor mindenki ízléstelen prosztó volt, bezzeg ami ma van, az a jóízlés csúcsa. Véletlenül se a divat változott, pl. a cukorral kapcsolatos egészségtudatosság az igényes borfogyasztók körében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!