Magyarországon miért "divat" a félédes pezsgő?
Figyelt kérdés
Megnéztem az interneten és hivatalosan ilyen nem is létezik... Cukortartalom szerint csökkenő sorrendben van:
doux/sweet
demi-sec/medium dry
sec/dry
extra sec/extra dry
brut
extra brut
brut nature
Viszont félédest (demi-doux/medium sweat) sehol se találtam hivatalos cukor-dozírozási listán. Először arra gondoltam, hogy az édes és a félszáraz között van, de nem, mivel itt tartományokról beszélünk. Az édes az >50g/l, a félszáraz 32-50 g/l cukortartalmú, tehát nincs a kettő közt semmi, mert ami már nem édes, az már félszáraz.... Akkor mi a félédes? A határmesgyén lévő cukortartalmú pezsgő magyar elnevezése? Vagy mi?
2017. júl. 29. 10:29
1/3 anonim válasza:
MErt Magyarországon nincs kultúrája a pezsgőzésnek. Ha körülnézel, a legtöbb boltban nem is kapni egyáltalán minőségi pezsgőt, csak olyan alsó-középkategóriásakat, amitől egy normál ember gyomra felfordul. Rendes pezsgőért külön boltba kell menni, az ész megáll...
2/3 anonim válasza:
Bocsi, én azt iszom, ami ízlik! Lesz..om, hogy mi a trendi, meg ha egyesek szerint csak az lehet jó, amit arany arban adnak!
3/3 anonim válasza:
Felőlem akár 7/15-öd édes is lehet, ha ízlik, akkor azt iszom, a "divat" pont nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!