A likornel mindenesetre kozelebb all a palinkahoz.
2023. ápr. 7. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
12/20 anonim válasza:
Igen és nekem nem ízlik. Nem hasonlít a bananra az íze szerintem.
2023. ápr. 7. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
13/20 Phoney válasza:
ma 08:49
Ez a recept nem banánpárlat. Ahol 20 font gyümölcshöz 5 font kristálycukor megy (magyarul csak az alkohol töredéke származik gyümölcsből) az egyszerűen cukorcefre. Banánnal ízesítve :)
ma 10:20
Nem. Az angol köznyelvben a brandy tág fogalom, nemcsak az általad ismert brandyt jelenti. A "fruit brandy" (gyümölcs neve behelyettesíthető) az gyümölcspárlatot jelent, nem brandyt.
2023. ápr. 7. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
14/20 Grimfox válasza:
Anno több mint tíz éve láttam valamelyik ismeretterjesztő csatornán, ahogy a "Moonshine" lefőzők banánból csináltak cefrét, és azt főzték le. Nem tudom hányszor párolták le, de az biztos, hogy több mint egyszer. Valami erős szeszt csináltak belőle elvileg illegálisan.(USA)
Én ezt láttam pár éve, és egyből ez jutott eszembe, amikor ezt írtad, meg egy másik, ahol feketék mutatják be hogy csinálják, de az elveszi a kedved! :D Olyan módszerrel cefréznek, amit nálunk már csak 1-2 tankönyv említ meg, a végeredmény olyan, aminek a közelébe se szeretnél menni...
A manusz felfőzi a gyümölcsöt is, úgy cefrézi be.
2023. ápr. 10. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
16/20 Grimfox válasza:
Gondolom szép kék az ő főzetük:D
2023. ápr. 10. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
17/20 anonim válasza:
Hát meglepő, de rezes törés nincs benne, pedig réz a páracső és "nyíltkádas" erjesztés van, árnyékban és még benne is ácsorog a koszos lábával, de nem ecetes a cefréje, mert ha az volna, akkor lenne "kék" a párlat. Itt történik az "előpárlat elválasztás", előtte folyt a földre is egy darabig: [link] ez is tiszta, nem rezes. Földbe van ásva egy gödör, abban erjesztenek. Ezeknél nem szabad elfogadni a piát, az egyszer biztos!
2023. ápr. 10. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
18/20 Grimfox válasza:
Ha nem kék, akkor nincs benne metil. Elvileg "biztonságos" kell hogy legyen. Ha a lefőző még nem vakult meg, és még agyon se verték, nagyon gáz nem lehet.
2023. ápr. 10. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
19/20 anonim válasza:
Nem a metiltől kék... :) A kisebb/nagyobb mértékben ecetesédesnek indult cefre felmarja a réz páracsövet, ami ezt követően oxidálódik, majd ha ebből az ecetes cefréből nyert alszeszt lefőzöd (tisztázod) az felmarja az oxidált réteget a csőről és az megfesti a párlatot, azért csak az EP kék színű, mert a lefolyó első 1-2 deci párlat letisztítja a csövet.
2023. ápr. 10. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
20/20 anonim válasza:
Gyakorlatban lehet csinálni, hivatalosan viszont nem létezik, mert a pálinka olyannyira magyar ital, hogy a törvény abban is szabályozza, hogy csak Magyarországon is termő gyümölcsből lehet készíteni! Ergo mivel a banán trópusi gyümölcs, Neked lehet pálinka, de hivatalosan soha nem fogják annak elismerni, legfeljebb valami likőrnek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!