Hogy lehetne azt megakadályozni hogy minden egyes piálás hányással járjon?
Azt veszem észre hogy a korral egyre rosszabbul viselem az alkoholt!
Kb. 1- másfél éve ez van, de fél éve kezdődött nagyon el. Akárhányszor iszok valamit, eljön egy pillanat amikor hirtelen undort érzek és elkezdek hányni de utána már teljesen jól leszek, szóval az utána lévő pillanatokban sincs már semmi undor érzetem meg semmi bajom. Nem tudom mi ez, de nagyon idegesítő!
Most pénteken is 2 deci pezsgő meg fel deci vörösbor után egyszer csak nagyot kortyoltam a pezsgőből és rám jött az undor és sajnos megtörtént. Rohadt kínos és rohadt idegesítő. Pedig nem is iszom sokat.
Szeretem ritkán élvezni az alkohol hatását, amikor jókedvem lesz tőle meg úgy belassul minden, de ez így nem járja. Egyrészt nem akarok heti vagy kétheti szinten rosszul lenni, mert egészségtelen a szervezetnek, másrészt meg elrontja az egészet és kellemetlen meg égő!
Próbáltam azt is hogy eszek előtte de igazából mindegy hogy mit csinálok valahogy mindig ez lesz…. Megfigyeltem már.
27 éves, 56 kilós (hm, néha már 55) és 170 centis nő vagyok egyébként.
Hogy tudnék pl most pénteken vagy akár pár hét múlva úgy inni hogy csak a kellemes hatást érezzem és ciki dolgok ne történjenek közbe?
A legegyszerübb nem inni, föleg nem sokat.
A hirtelen fellépö undor meg sok esetben máj vagy egyéb problémára utal.
Kicsi a súlyod és nem valószínű, hogy annyira bírod az alkoholt.
Van ilyen.
Tippek:
Ha lehet előtte egyél valami zsírosat (nem kell nagyon sokat vagy nagyon zsírosat),
Ne igyál össze rengetegféle alkoholt.
Tarts köztük szünetet és ha lehet tényleg igyál valamit köztük pl: víz,gyümölcslé,kóla bármi tényleg bármi jó ami nem tartalmaz alkoholt vagy koffeint.
Ha úgy érzed, hogy szeretnél még inni de tudod, hogy már sokat ittál akkor
1 vagy nem iszol
2 vagy iszol aztán lesz ami lesz
3 kimész csöndben elintézed majd úgy iszol, hogy ne váratlanul kapjon el.
Először is váligasd meg, mit iszol. Sok az igénytelen, lehúzós vendéglátós, de az igénytelen, zsellérmentalitású ember is, aki nem hajlandó többet költeni tisztességes ételre-italra, inkább később költi a többszörösét gyógyszerre meg orvosra, ja és még szenved is... szóval ezek miatt házibuluban is, szórakozóhelyen is jó eséllyel iszol valami szennyvizet. Az olcsó piában több olyan adalékanyag van, amire érzékeny lehetsz.
A pezsgőben lévő szén-dioxid jelentősen gyorsítja az alkohol felszívódását, így ha nem az adalékok okozzák a hányást, hanem az alkohol, akkor érdemes a pezsgőt mellőzni.
Nem mindegy az sem, milyen étrendet követsz úgy általában, és az sem, mit ettél ivás előtt. Sok lány azt hiszi, csak megeszik egy szelet zsíros vagy tepertőkrémes kenyeret, és ezzel letudta az óvintézkedéseket (egy ütődött barátnőm meg egy szelet csokit evett ivás előtt...), a helyzett viszont az, hogy inkább egy szép szelet zsíros húst kellene megenni, és úgy általában a húsosabb étrenden élők jobban bírják az ivást.
Hetes nagyon jót mond, mindenképp igyál vizet (de tényleg vizet, ne üdítőt vagy gyümölcslevet) két pohár ital közt.
Szénhidrátdús étrenden egy-két dl romkocsma-bortól képes voltam hányni, most húsevő étrenden tisztességes italtól semmi bajom, pedig csak idősebb lettem közben.
46N, 156 cm, 44 kg, heti 5-6 üveg bor (nem azért mondom h csináld utánam - eszedbe ne jusson :) -, hanem hogy lásd, nem valami nőklapjás okosságot mondok fel)
na jelentem tegnap ittam egy deci pezsgőt és nem volt semmi, egy óráig élveztem kb a hatását aztán szépen folytattam a napomat. :)
amúgy remélem nem kezdődő alkoholizmus, mert apám is alkesz és ő minden egyes nap iszik valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!