Az alkoholmentes sörökben ti is éreztek "nedves szalma ízt"?
Figyelt kérdés
Akárhányat kóstoltam mindben érződött csak különböző mértékben.
(pl. Szalonban nagyon, Heinekenben alig.)
2023. márc. 6. 12:47
2/10 anonim válasza:
Nem .
Illetve nem tudom, mert nem ettem még nedves szalmát :)
3/10 anonim válasza:
Van valami hülye mellékíze az biztos, azért nem is iszom. Kipróbáltam jópárat, egy se ízlett, úgyhogy feladtam.
4/10 anonim válasza:
Én nedves szénát szoktam rajta érezni. Kivéve a Borsodit, azon nedves lucernát.
:)
5/10 anonim válasza:
Szerintem minden alkoholmentes sörnek van egy pocsék mellék íze:(
6/10 anonim válasza:
Én késő őszi nedves maláta palántákat érzem utána a számban.
7/10 anonim válasza:
Én gejl édes vegyszer ízt szoktam érezni a legtöbbön, amit kostoltam.
8/10 anonim válasza:
Nekem is valami idegen íz a meghatározó, valahol a méz-bocskorszíj tengelyen.
10/10 anonim válasza:
Azért van fura íze, mert lényegesen egyszerűbb és olcsóbb eljárás a desztilláció, mint a szűrés. Ki is lehetne szűrni az alkoholt, fordított ozmózissal a sörből és akkor szinte ugyanolyan íze lehetne, mint az alkoholosnak (nem teljesen, mert az alkohol is ad egy ízt mindennek, még ha csekély mértékben is van jelen az italban). Gondolhatjátok, hogyha egy alkoholos ital fel van főzve, annak az íze megváltozik, hiába alkalmaznak vákuum-desztillációt, amivel jóval alacsonyabb hőfokon kinyerhető az alkohol, attól még annak íze megváltozik. Továbbá a komló íze szinte azonnal "eltűnik", amikor elkezdik a sört forralni. Ezt ugyan vissza lehetne pótolni, de ez jelentősen megemelné az alkoholmentes sörök árát, eleve már egy mutatvány az, hogy ugyanannyiba kerül a mentes, mint a sima, mert többletköltséggel jár a mentes sör!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!