Ha vki megiszik 1 üveg bort vagy 2 deci vodkát vagy 4 doboz sört mennyire fogja magát bódultnak érezni és a gondolkodása tiszta marad?
Alapvetően testsúlyhoz lehet mérni, illetve az se mindegy, hogy a szervezeted hogyan bontja le (ázsiaiak pl genetikailag hiányosak, és nagyon könnyen berúgnak), esetleg van-e lassító tényező (teli gyomor pl.. üres gyomorra letolni piát az veszélyes, sokkal hamarabb a véréramba kerül a cucc)
Szóval nem igazán lehet meghatározni így általánosságban, túl tág lenne a skála. Saját határaimat tudom.
Én 90kg vagyok. 0,75 l bor egyszerre az már erős berúgás. Pill, beírom kalkulátorba:
0,91‰ lenne a maximum. 0.70‰ fölé nem szoktam menni, mert az már nem a szórakoztató rész. Tehát ideális esetben úgy néz ki, hogy fél literrel elérem a kívánt szintet. Utána óránként 125ml borral tudom tartani a 0,70‰-et.
Én a 85 kilómmal ha ivós estet tartunk, akkor pont egy üveg bort szoktam meginni. És bebódulok tőle tisztességgel. Nyilván függ attól is mennyi idő alatt iszom meg, meg ettem-e előtte vmit, de minden esetre a lényeg hogy épp elég. Többtől már teljesen matton vagyok.
A tavalyi nyarat végigpiáltuk, szóval kb hozzászoktam, nyár végére érezhetően jobban bírtam, mint nyár elején. De azért ugyanúgy bebsztam tőle.
Nyilván az 55 kiló sfeleségem már 3-4 deci bortól is fejreáll.
7
A kérdező szerintem az italok vagylagos elfogyasztását kérdezi.Nem mindet egyszerre.Tehát vagy 4 sör vagy 2 deci vodka vagy egy üveg bor.
A kérdés azt sugallja, hogy kezdő ivóról lehet szó. (Ha így van, szerintem sok egy alkalomra 2 dl vodka/4 doboz sör/1 üveg bor). Én anno 1-2 sörrel kezdtem, és már attól is becsíptem.
Van több faktor még, ami számít, az egyik leglényegesebb, mennyi idő alatt? Én egy hosszú este, éjszaka során (mondjuk 8 óra) megiszok pár felest+egy üveg bort fröccsként, amitől kicsit spicces leszek. Ha 1-2 órán belül csúszna ez le, valószínűleg rosszul lennék/nagyon berúgnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!