Miért nem készítenek fahordóban érlelt fehér bort?
Figyelt kérdés
2022. nov. 11. 10:42
11/31 anonim válasza:
10. Gondolom a kérdező ismer 1-2 fajta bort, amit acéltartályos erjesztés után, palackban érlelnek
12/31 anonim válasza:
Lehetséges, de vöröst is. Meg még pártolókra is talál. :-)
13/31 anonim válasza:
12. A kérdés kizárólag fehérborról szól.
14/31 anonim válasza:
„11/13 anonim ***** válasza:
10. Gondolom a kérdező ismer 1-2 fajta bort, amit acéltartályos erjesztés után, palackban érlelnek”
12. Mindenfajta bor készül acéltartályban és fahordóban is. A 11-es felvetésre reagálva írtam, hogy vörös is készül tartályban.
15/31 anonim válasza:
14. Tudom hogy vörösbor is készül acéltartályos erjesztéssel. DE A KÉRDÉS NEM ERRŐL SZÓLT.
16/31 A kérdező kommentje:
Kérdés a fehér borról szól
2022. nov. 11. 17:42
17/31 anonim válasza:
16. Miből gondoltad hogy semelyik fehérbor nem kerül fahordóba?
18/31 A kérdező kommentje:
Jártam már 15 borászatban életem során és mindenhol acéltartályban érlelték.
2022. nov. 11. 17:48
19/31 anonim válasza:
18. Senki nem vitatja. És a vöröset ugyanott?
Mint írtam, ipari mennyiségben az acéltartály előnyösebb, de mindegy, hogy fehér, vörös, rozé, siller, édes vagy száraz.
20/31 anonim válasza:
19. "Mint írtam, ipari mennyiségben az acéltartály előnyösebb, de mindegy, hogy fehér, vörös, rozé, siller, édes vagy száraz."
Még ipari méretekben sem minden fajtánál előnyös az acéltartályos érlelés. Vagy csak kevered az ERJESZTÉSSEL, ami valóban jobban irányítható acéltartályan, mint fahordóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!