Miért nem készítenek fahordóban érlelt fehér bort?
Figyelt kérdés
2022. nov. 11. 10:42
1/31 anonim válasza:
Ez azért nem teljesen igaz hogy nem készítenek. Csak vannak olyan könnyebb, pl. desszertborok, ahol kifejezetten hátrányt jelent a faíz.
2/31 Phoney válasza:
De készítenek.
Tokaji szamorodni vagy aszú nem is készülhet fahordós érlelés nélkül, de gyakori mondjuk chardonnaynál is.
3/31 anonim válasza:
Eddigi ismereteim alapján MINDEN BORT HORDÓBAN készítenek! Akár fehér, akár vörös, akár rozé!
4/31 anonim válasza:
3. Akkor tájékozódj még egy kicsikét.
5/31 A kérdező kommentje:
3as olvasd el a kérdést mégegyszer.
2022. nov. 11. 11:37
6/31 anonim válasza:
Azt amit nem fahordóban érlelnek nem nevezzük bornak !
További kérdés ?
7/31 A kérdező kommentje:
"Azt amit nem fahordóban érlelnek nem nevezzük bornak !"
??? Én feladom, kérlek hagyd el a kérdést ne válaszolj többet
2022. nov. 11. 11:46
8/31 anonim válasza:
5. Elolvastam. És nem, nem minden bor kerül fahordóba. Pont a általam leírt okok miatt. 1. voltam.
9/31 anonim válasza:
A legutóbbi időkig kizárólag fából készült használtak mindenféle szeszes italhoz, bele értve a borokat is. Napjainkban is csak az ipari mennyiségben bort előállítók használnak tartályokat.
Számtalan linket tudnék mutatni borászatokról, ahol le van írva a készítés módja, vagy konkrét palackokat. De nem akarok reklámozni semmit.
10/31 anonim válasza:
Készítenek fahordóban is fehérbort, honnan veszed/veszitek hogy nem? Én rendszeresen vásárolok borász ismerőstől. Semmi mást nem használ ő csak hordót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!