Borkészítéskor fontos e a szőlőt 'nagyon' kipréselni, vagy nincs jelentősége?
Figyelt kérdés
Kerülnek e a szőlőből a borba jelentős anyagok kifejezetten az erős préselés által?2022. okt. 28. 00:36
31/33 anonim válasza:
32/33 A kérdező kommentje:
Köszi!! - Végül is, nekem már bevált az, hogy a lé túlnyomó többségét egyszerűen kimerem, és szűrőn keresztül hordóba/ballonba juttatom. Ami a szőlőszemekben marad még, az már mennyiségileg nem jelentős, akár hagyhatnám is veszni. Persze, azért kinyerem még abból is azt, amit viszonylag könnyen kinyerhetek. Bevált módszer, hogy a szőlőszemeket 2 egymásba rakott Rasher zsákba merem, fellógatom valahova, és tekerem a zsákot egy irányba...szorul össze(felé)...aztán még jön ki belőle....de már nem is sok...ahhoz képest, amit simán le tudok merni...ahhoz képest elenyésző mennyiség.
2022. nov. 3. 18:31
33/33 anonim válasza:
32. Ha neked így jó akkor legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!