Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borkészítéskor fontos e a...

Borkészítéskor fontos e a szőlőt 'nagyon' kipréselni, vagy nincs jelentősége?

Figyelt kérdés
Kerülnek e a szőlőből a borba jelentős anyagok kifejezetten az erős préselés által?
2022. okt. 28. 00:36
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Valami hasonlót mint ez.


[link]

2022. nov. 3. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/33 A kérdező kommentje:
Köszi!! - Végül is, nekem már bevált az, hogy a lé túlnyomó többségét egyszerűen kimerem, és szűrőn keresztül hordóba/ballonba juttatom. Ami a szőlőszemekben marad még, az már mennyiségileg nem jelentős, akár hagyhatnám is veszni. Persze, azért kinyerem még abból is azt, amit viszonylag könnyen kinyerhetek. Bevált módszer, hogy a szőlőszemeket 2 egymásba rakott Rasher zsákba merem, fellógatom valahova, és tekerem a zsákot egy irányba...szorul össze(felé)...aztán még jön ki belőle....de már nem is sok...ahhoz képest, amit simán le tudok merni...ahhoz képest elenyésző mennyiség.
2022. nov. 3. 18:31
 33/33 anonim ***** válasza:
32. Ha neked így jó akkor legyen.
2022. nov. 3. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!