Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borkészítéskor fontos e a...

Borkészítéskor fontos e a szőlőt 'nagyon' kipréselni, vagy nincs jelentősége?

Figyelt kérdés
Kerülnek e a szőlőből a borba jelentős anyagok kifejezetten az erős préselés által?
2022. okt. 28. 00:36
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Nem szervezem, hanem szemezem..

Bocs' mikrofonról mondom és van, hogy kicselez..

2022. okt. 29. 09:23
 22/33 anonim ***** válasza:
20. Ekkora mennyiségnél én biztos hogy nem tökölnék a fürtönkénti bogyózással, inkább vennék egy hektó minőségi bort.
2022. okt. 29. 09:44
 23/33 A kérdező kommentje:

Én nem vennék egy hektó bort... A szőlő viszont itt van hát valamit 'kell' vele kezdeni

Sok minden van így faluhelyen hogy nagy pláne nincs benne.. de csinálni 'kell' mert helyzet van

2022. okt. 29. 10:36
 24/33 anonim ***** válasza:
42%

"Sok minden van így faluhelyen hogy nagy pláne nincs benne.. de csinálni 'kell' mert helyzet van"

Semmit sem kell, ha az embernek nincsenek megfelelő felszerelései. Szóval lehet hogy a befektetett munka többe kerül, mintha "fillérekért" vennél egy szőlőprést.

2022. okt. 29. 10:59
 25/33 A kérdező kommentje:
Persze, biztosan így van. De, egy kis ügyeskedéssel mégis csak megoldottam tegnap.....Az a baj, hogy kocsim sincs. Ha lenne, már biztosan vettem volna préselőt a közeli nagyváros (Győr) egyik nagypiacán
2022. okt. 30. 14:51
 26/33 anonim ***** válasza:

25 "Az a baj, hogy kocsim sincs. Ha lenne, már biztosan vettem volna préselőt a közeli nagyváros (Győr) egyik nagy piacán"

ismerősöd sincs aki hazaszállítana neked?

2022. okt. 30. 15:48
 27/33 A kérdező kommentje:
De van...(volt nejem az egyik, volt barátnőm a másik...velük lehetne legegyszerűbben...ill. a szomszéd is elhozná szívesen - csak röstellem megkérni....sokkal előbb a csajokat. A mostani bnőmnek nincs kocsija - de szerencsére nem is hiányolja, mivel nem érzi biztonságban magát személyautóban....inkább busz, vonat...)
2022. okt. 30. 22:50
 28/33 anonim ***** válasza:
Figyelj, én csak a munkádat szerettem volna megkönnyíteni, de úgy látom hasztalanul. Na meg lehet hogy préseléssel még egy picivel több borod is lett volna mint 1 hektó
2022. okt. 31. 07:45
 29/33 A kérdező kommentje:
28- talán majd jövőre
2022. nov. 3. 00:08
 30/33 anonim ***** válasza:
29. közben még az is eszembe jutott hogy az is jó, ha veszel egy csapos műanyag hordót, és abban döngölöd ki a szőlőből a mustot.
2022. nov. 3. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!