Borkészítéskor fontos e a szőlőt 'nagyon' kipréselni, vagy nincs jelentősége?
Figyelt kérdés
Kerülnek e a szőlőből a borba jelentős anyagok kifejezetten az erős préselés által?2022. okt. 28. 00:36
21/33 A kérdező kommentje:
Nem szervezem, hanem szemezem..
Bocs' mikrofonról mondom és van, hogy kicselez..
2022. okt. 29. 09:23
22/33 anonim válasza:
20. Ekkora mennyiségnél én biztos hogy nem tökölnék a fürtönkénti bogyózással, inkább vennék egy hektó minőségi bort.
23/33 A kérdező kommentje:
Én nem vennék egy hektó bort... A szőlő viszont itt van hát valamit 'kell' vele kezdeni
Sok minden van így faluhelyen hogy nagy pláne nincs benne.. de csinálni 'kell' mert helyzet van
2022. okt. 29. 10:36
24/33 anonim válasza:
"Sok minden van így faluhelyen hogy nagy pláne nincs benne.. de csinálni 'kell' mert helyzet van"
Semmit sem kell, ha az embernek nincsenek megfelelő felszerelései. Szóval lehet hogy a befektetett munka többe kerül, mintha "fillérekért" vennél egy szőlőprést.
25/33 A kérdező kommentje:
Persze, biztosan így van. De, egy kis ügyeskedéssel mégis csak megoldottam tegnap.....Az a baj, hogy kocsim sincs. Ha lenne, már biztosan vettem volna préselőt a közeli nagyváros (Győr) egyik nagypiacán
2022. okt. 30. 14:51
26/33 anonim válasza:
25 "Az a baj, hogy kocsim sincs. Ha lenne, már biztosan vettem volna préselőt a közeli nagyváros (Győr) egyik nagy piacán"
ismerősöd sincs aki hazaszállítana neked?
27/33 A kérdező kommentje:
De van...(volt nejem az egyik, volt barátnőm a másik...velük lehetne legegyszerűbben...ill. a szomszéd is elhozná szívesen - csak röstellem megkérni....sokkal előbb a csajokat. A mostani bnőmnek nincs kocsija - de szerencsére nem is hiányolja, mivel nem érzi biztonságban magát személyautóban....inkább busz, vonat...)
2022. okt. 30. 22:50
28/33 anonim válasza:
Figyelj, én csak a munkádat szerettem volna megkönnyíteni, de úgy látom hasztalanul. Na meg lehet hogy préseléssel még egy picivel több borod is lett volna mint 1 hektó
29/33 A kérdező kommentje:
28- talán majd jövőre
2022. nov. 3. 00:08
30/33 anonim válasza:
29. közben még az is eszembe jutott hogy az is jó, ha veszel egy csapos műanyag hordót, és abban döngölöd ki a szőlőből a mustot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!